»Accessoires

Accessoires


Onze populairste producten binnen deze categorie

428 artikels

Sorteer op:
BLACK WEEKEND: 15% extra korting op alles!


Verlichting en lampen kunnen niet zonder de juiste accessoires!

Als u uw verlichting of lampen volledig wilt benutten, veilig en onmiddellijk in gebruik wilt nemen, heeft u verschillende toebehoren nodig. De accessoires omvatten transformatoren , dimmers en bewegingssensors tot en met verlengsnoeren en plafondbevestigingen.

Transformatoren

Transformatoren als accessoire, korte beschrijving: Transformatoren heeft u nodig als u lampen met laagspanning heeft gekocht. Een transformator zet de netspanning van 230V om naar een laagspanning van 6-, 12- of 24V. Voor verlichting worden twee soorten transformatoren toegepast: een C-trafo (conventioneel d.w.z. magnetisch) en een E-trafo (elektronisch). De laatste is compacter en lichter wat bij inbouw in plafond of muur een voordeel betekent.

Voorschakelapparaten

Voorschakelapparaten zijn noodzakelijk bij TL lampen, spaarlampen en verschillende gasontladingslampen. Ze zijn nodig om de lampen te ontsteken en de stroom door de lamp te regelen. Van de drie oorspronkelijke voorschakelapparaten (KVG, VVA, EVA) wordt tegenwoordig bijna alleen nog de elektronische (EVA) toegepast.

Dimmers

Dimmers zijn vooral van belang om de sfeer in de woonruimte te beïnvloeden. Hiermee kunt u de helderheid in elk vertrek apart regelen. Zo kunt u die sfeer bepalen die passend is bij de gewenste stemming. Dimmers zijn voor bijna alle typen lampen verkrijgbaar. U moet wel bij de keus van de verlichting meenemen of deze inderdaad dimbaar is.

Bewegingssensoren

Een ander nuttig accessoire is de bewegingssensor. Buiten is het een praktische hulp bij de oprit van de garage, bij de voordeur of op het terras. Ze worden ook binnenshuis steeds populairder. Trappenhuizen of lange donkere gangen kunnen dankzij bewegingssensors energiebesparend, veilig en praktisch worden verlicht.

BLACK WEEKEND: 15% extra korting op alles!

Lampen24 gebruikt cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.