»»Buitensokkels

Buitensokkels

Onze populairste producten binnen deze categorie

Laatst bekeken producten

Sokkellampen algemeen - stijlvolle verlichting van paden en trappen

Het lichteffect van sokkellampen is in het algemeen is vergelijken met dat van buitenlantaarns of meerarmige lantaarnpalen. Sokkellampen zijn in het algemeen echter beduidend kleiner, ze zijn slechts 40 tot 50 cm hoog. Door deze hoogte zijn sokkellampen algemeen bijvoorbeeld uitermate geschikt om planten en struiken te accentueren. Ze nemen weinig ruimte in en toch zijn ze groot genoeg om boven de beplanting in de tuin uit te steken en niet overwoekerd te worden. Maar ook traptreden en trapportalen bij de entree zijn plaatsen waar sokkellampen vaak geplaatst worden.

Sokkellampen algemeen voor optische accenten

Lichtaccenten geven een tuin ook bij nacht iets extra's. Sokkellampen zijn daarom doorgaans ook het meest geschikt voor verlichting van de oprit. Tevens geven sokkellampen sfeervol licht bij tuinversieringen, zoals muurtjes, pilaren en sokkels. Ze accentueren de mooie elementen van de buitenruimte en laten minder aantrekkelijke delen in het nachtelijke donker verdwijnen. Bovendien bevorderen ze, net als alle buitenlampen, de veiligheid van de bewoners. Met hun licht maken ze mogelijke struikelblokken zichtbaar en verkleinen zo de kans op ongevallen.

Veelzijdigheid in materiaal en model

Sokkellampen zijn in verschillende stijlen, materialen en modellen verkrijgbaar. Er is een groot assortiment voor zowel romantici als sober ingestelde mensen. Een toereikende beschermingsklasse is van belang, voor welke soort lamp dan ook. Sokkellampen moeten, om beschermd te zijn tegen weersinvloeden, minimaal voldoen aan een beschermingsklasse IP44. "IP" staat hier voor "Ingress Protection" (bescherming tegen binnendringen).

Lampen24 gebruikt cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.