Padverlichting algemeen


Onze populairste producten binnen deze categorie

344 artikels

Sorteer op:


Buitenlampen geven veiligheid en comfort

Stijlvolle buitenlampen plaatsen niet alleen uw woning in het juiste licht, maar zorgen ook voor veiligheid op het erf en in de tuin. Wie gaat er nu inbreken in een goed verlicht gebouw? Maar buitenverlichting dient ook de veiligheid van uw gasten en bezoekers; ze voorkomt immers valpartijen door goed verlichte paden en trappen. Buitenlampen zijn wegwijzers in de meest letterlijke zin van het woord. Lampenonline.nl biedt een grote keus aan lampen voor de verlichting van huis en paden. U kunt de buitenverlichting ook voorzien van een bewegingssensor en zo voor een passende en milieuvriendelijke verlichting zorgen. Mocht u bij uw zoektocht naar passende lampen hulp nodig hebben, dan staan wij graag tot uw beschikking.

Buitenverlichting met tuinpadverlichting

Deels bestaat de buitenverlichting van het privéterrein uit de verlichting van toegangswegen, opritten of parkeerplaatsen. Met tuinpadverlichting (ook: zuillampen) kunt u deze plekken optimaal verlichten. Qua formaat liggen deze buitenlampen ongeveer tussen een sokkellamp en een lantaarnpaal in. De lichtpunthoogte, d.w.z. de afstand tussen de lichtbron en het te verlichten oppervlak, bevindt zich bij tuinpadverlichting tussen 1 en 1,5 meter. De lichtdoorlaat is daarbij meestal voorzien van optische systemen, die het licht kunnen richten, zodat het altijd naar beneden kan schijnen en het pad en terrein verlichten zonder te verblinden.

De kenmerken van tuinpadverlichting

Het hele jaar door worden buitenlampen aan weer en wind blootgesteld en moeten ze vocht, kou en hitte trotseren. Daarom moet enerzijds het materiaal zeer duurzaam zijn, zoals roestvrij staal, koper, messing of aluminium, en anderzijds dient de verlichting standaard te voldoen aan IP44 normen (ingress protection, spatwaterdicht) Dan pas zijn ze tegen spatwater en stofdeeltjes (>1 mm) beschermd.

Veel buitenlampen zijn voorzien van een bewegingssensor en bieden daardoor optimale veiligheid op het buitenterrein. Zodra de sensor een beweging waarneemt, wordt de lamp ingeschakeld. Maar als er geen beweging meer geregistreerd wordt, is het ook weer direct donker, d.w.z. als er niemand meer in de buurt is die het licht nodig zou hebben. Zo bespaart u dankzij de bewegingssensor op onnodige energiekosten. Is de tuinpadverlichting dan ook nog voorzien van LED-lampen in plaats van de minder zuinige halogeenlampen, wordt het extra aantrekkelijk: LED-tuinpadverlichting + bewegingssensor = energiezuinige en veilige buitenverlichting!

Lampen24 gebruikt cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.