»»»Solarlampen algemeen

Solarlampen algemeen


Onze populairste producten binnen deze categorie

286 artikels

Sorteer op:
10% korting op alle hanglampen


Solarlampen - een hoogtepunt in het tuinseizoen

Allerlei soorten solarlampen komen met name in het tuinseizoen, van maart tot oktober, duidelijk in beeld. Als je veel tijd buiten doorbrengt en ook graag 's avonds of in de schemeruurtjes op het terras of in de tuin verblijft, zijn solarlampen een prachtige decoratie en sfeervolle verlichting. Ook vind je daarmee beter de weg in een donkere tuin. Solarlampen zijn verkrijgbaar als sierlampen, maar ook als wandlampen, grondspiesen en tuinpadverlichting.

Solarlampen met LED's

Een solarlamp is, vooral uitgevoerd met LED's, zeer energiezuinig. LED's gebruiken vergeleken met traditionele lichtbronnen zeer weinig energie en de opgeslagen stroom in de solarlampen is lang bruikbaar. Veel in de handel verkrijgbare solarlampen zijn daarom standaard uitgerust met LED's. Solarlampen worden nog efficiënter door de combinatie met een bewegingssensor, omdat solarlampen alleen dan licht geven, wanneer het werkelijk nodig is. Ze verspillen daarom niet onnodig de energie, opgeslagen door het daglicht.

Zonnepaneel + accu = solarlamp

Simpeler gezegd bestaat een solarlamp uit een zonnepaneel, dat het zonlicht overdag opneemt en omzet in stroom, en een accu die deze energie bewaart voor lichtafgifte in het donker. Omdat een solarlamp pas vanaf de schemering hoeft te werken, is een schemerschakelaar ingebouwd. Vanaf een bepaalde schemerstand zorgt deze ervoor, dat de solarlamp gaat branden, resp. dat de bewegingssensor reageert op bewegingen.

10% korting op alle hanglampen

Lampen24 gebruikt cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.