FLOS

FLOS – Italiaans design, gekenmerkt door traditie en innovatie

De lampen van de Italiaanse fabrikant FLOS getuigen van de grootste functionaliteit en de mooiste vormen. Al decennia lang zorgen internationaal bekende designers als de gebroeders Achille, Pier Giacomo Castiglioni, Tobia Scarpa, Philippe Starck en Japser Morrison voor de wereldwijde bekendheid van de lampencreaties van FLOS. FLOS staat daarbij vooral bekend om haar vooraanstaande ontwerpen en het gebruik van exclusieve materialen. Vandaag de dag biedt FLOS verlichtingsconcepten aan voor zowel woonruimten als kantoren, hotels en winkels. 

Het ontstaan van Flos-lampen

In het jaar 1962 wordt de lampenfabriek FLOS in Meran opgericht. Dino Gavina en Caesare Cassina haalden al snel de ontwerpers en broers Castiglioni en Tobia Scarpa aan boord. In 1964 werd Sergio Gadini in de bedrijfsleiding opgenomen en werd het hoofdkantoor van de firma verplaatst naar de omgeving van Brescia. Vandaag de dag is Sergio Gadinis zoon Piero bestuurslid en bedrijfsleider van FLOS. De eerste buitenlandse vestiging van opende FLOS in 1971 in Duitsland. Inmiddels bevinden zich dochterondernemingen in de hele wereld en showrooms in elke vooraanstaande metropool, zoals in New York, Rome, Parijs, Londen en Hongkong. 

Designklassiekers van designiconen

Al de allereerste ontwerpen uit huize FLOS verwierven wereldwijde bekendheid. In 1962 ontwierpen de gebroeders Castiglioni de booglamp Arco, die in 1965 in de New York Times vermeld werd en tot vandaag de dag geproduceerd wordt. Ook de serie Cocoon, die Tobia Scarpa van modern kunststof liet vervaardigen, is een van de klassiekers van de lampenproducent FLOS. Andere onmiskenbare FLOS-lampen zijn Taraxacum, Miss Sissi of de Glo-Ball. Voor de lampen Parentesi, Luminator en de Drop ontving FLOS de onderscheiding Compasso d’Oro. Deze prijs werd de Italiaanse lampenvervaardiger ook al vanwege haar bedrijfscarrière toegekend.
DONKERE DAGEN: 10% extra korting op alles!

Lampen24 gebruikt cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.