Lampen van GKS Knapstein – De perfecte verlichting

’Licht in haar perfectie is ons ambacht’’ – zo luidt het motto van de lampenfabrikant gebroeders Knapstein. Het ambachtsbedrijf vervaardigt al meer dan 50 jaar lang hoogwaardige, functionele en tegelijkertijd zeer esthetische lampen in hun Fabriek in Sundern. De hoogwaardige lampen van GKS Knapstein worden geheel met de hand gemaakt in het kleine stadje in Sauerland. De medewerkers van GKS Knapstein houden vast aan het motto „harmonie tussen het oude en nieuwe“. De creaties worden gekenmerkt door een perfect samenspel van traditie en innovatie. Dat GKS Knapstein de hoogste eisen aan zichzelf en zijn lampen stelt, bewijst het assortiment. Dat bestaat uit onder andere tafel-, voet-, wand- en hanglampen, maar je vindt bij Knapstein ook schilderijverlichting en railspots.  

Messing – hét materiaal van GKS Knapstein

De ambachtswerkers van GKS Knapstein verwerken hoofdzakelijk puur messing in hun lampen. Ze zien messing als een materiaal met onbegrensde mogelijkheden. Soms worden de GKS-lampen gepolijst, gematteerd of verfijnd. Vaak wordt er bij GKS Knapstein-lampen ook gebruik gemaakt van brons – net als messing een koperlegering. De zilverkleurige lampen worden vaak gemaakt van gematteerd nikkel of chroom. Meesterlijke handwerkkunst, hoogwaardige materialen, moderne fabricagetechnieken en tijdloos design maken de lampen van GKS Knapstein tot wat ze zijn: designlampen die decoratie en functionaliteit perfect verenigen. 

Licht, kunst en handwerk

Elke eis die een mens zou kunnen stellen aan design, functionaliteit en tijdloosheid, wordt vervuld door de GKS Knapstein-lampen. Dit omdat ze de perfecte combinatie van licht, kunst en het beste handwerk zijn. Dat het licht zelf een belangrijk deel van een lampontwerp in zou moeten nemen, is een gedachte die de GKS Knapstein-designers zeer serieus nemen. Hun ontwerpen staan dan ook voor sfeer en precisie.
DONKERE DAGEN: 10% extra korting op alles!

Lampen24 gebruikt cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.