Kundalini

Licht als filosofie: Kundalini-lampen

Kundalini betekend in oud-Indisch zoveel als de innerlijke kracht van de mens. Deze kracht zou de mens energie en warmte geven en hem bij wijze van spreken van binnenuit „verlichten“. Deze filosofische benadering vindt haar weerklank in het ontwerp van de lampen van de gelijknamige lampenfabriek Kundalini, gevestigd in Milaan. Kundalini-lampen zijn daarmee design-objecten die elke ruimte met licht en energie vullen. 

Artistieke èn ecologische lampen

Door de creatieve samenwerking met internationale designers ontstaan sinds de grondlegging van de Italiaanse firma in 1966 buitengewone lampen van de hoogste kwaliteit. Bij de materiaalkeuze hecht Kundalini bijzonder veel waarde aan de milieuvriendelijkheid; denk bijvoorbeeld aan de met de hand gemaakte lampen van ecologisch polyester. 
Kundalini is bovendien leidend in de exploratie van nieuwe productietechnieken, zoals tweekleurige coëxtrusie. Daarbij worden verharde materialen, zoals kunststof, door een speciale opening geperst, waardoor lampen met bijzonder innovatieve vormen gecreëerd kunnen worden.

Lampen24 gebruikt cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.