Lichtbogen


Onze populairste producten binnen deze categorie

79 artikels

Sorteer op:
BLACK WEEK tot wel 80% korting op onze Sale producten


Schwibbogen en lichtbogen: een wijdverspreide decoratiemogelijkheid en niet alleen voor Kerstmis

De Schwibbogen: Daarachter verbergt zich een soort kaarsenkandelaar, die echter niet zoals de klassieke tegenhangers bestaat uit een kolom met vele armen, maar wel uit een lichtboog. Deze is in het geval van de Schwibbogen steeds uit hout vervaardigd, omdat het een product is dat gemaakt wordt in de traditie van het Ertsgebergte. Ook de lichtboog is daarbij uitgerust met meerdere lichtbronnen. Deze lampen kunnen ook de vorm hebben van kaarsen, zoals bij hun tegenhangers, de kaarsenkandelaars. En ook hier bedienen de ondertussen gestileerde kaarsen zich van moderne lichtbronnen, om open vuur te vermijden. Zo'n decoratief object is ondertussen net zo wijdverbreid als de vernoemde kaarsenkandelaar of andere kerstversiering. Omdat de Schwibbogen omwille van vorm en materiaal altijd precies overkomt zoals men van een kerstversiering verwacht.

Uitbreiding van de Schwibbogen door motieven boven en onder de lichtboog

Wat betreft de vorm biedt de Schwibbogen een heel bijzonder kenmerk: De boog uit hout en de daaronder gelegen vrije ruimte staan ter beschikking voor verschillende motieven. Zo kan zich onder de verlichte boog een replica van een stad bevinden of hele kerstmotieven zoals de Kerstman met zijn arrenslee met rendieren. De keuze van het motief is daarbij in regel onlosmakelijk met Kerstmis verbonden Er zijn echter ook producten die gedurende het hele jaar actueel zijn, bijvoorbeeld de lichtboog in hartvorm. Zo'n lichtboog komt uiteraard niet meer overeen met het conventionele beeld van de houten boog met kaarsen erop. Maar is daarentegen wel een mooie decoratieve verlichting, het hele jaar door.

Lang plezier aan Schwibbogen en lichtbogen door gebruik van LED's

Schwibbogen en ook andere lichtbogen maken steeds vaker gebruik van LED technologie. In het bijzonder producten die het hele jaar door actueel kunnen zijn, profiteren van deze technologie. Omdat een hoge energiebesparing door deze lampen volledig past binnen het aspect van de aanvullende verlichting, dat alle decoratieve lampen delen. Ook de lange levensduur is een aantrekkelijke eigenschap van de LED technologie. Daardoor blijft het product gedurende vele feestdagen bruikbaar, zodat een langdurig plezier aan de Schwibbogen en lichtbogen mogelijk wordt.

Lampen24 gebruikt cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.