»»Gloeilampen

Gloeilampen


Onze populairste producten binnen deze categorie

39 artikels

Sorteer op:
BLACK WEEK tot wel 80% korting op onze Sale producten

De oude vertrouwde en wijdverbreide gloeilamp

De gloeilamp ("het peertje") is tot nu toe de meest gebruikte lichtbron. Gloeilampen zijn geliefd door hun warme, gezellige licht en de goede kleurweergave. Ze zijn in alle woonruimtes en voor alle doeleinden geschikt, van romantische, sfeervolle verlichting tot heldere daglichtachtige werkkamerverlichting.

Helaas behoren gloeilampen ondanks al deze voordelen tot de categorie warmte-afgevers en zijn ze echte energieverslinders. De gloeilamp zet slechts 5% van de verbruikte energie daadwerkelijk om in licht. De overige 95% wordt omgezet in warmte-energie en gaat onbenut verloren. Daarom is op 1 september 2009 het door de EU-commissie opgestelde "gloeilampenverbod" van kracht geworden.

De gloeilamp wordt in 4 fasen tot het jaar 2012 afgeschaft. Nadere informatie over deze maatregel vindt u ook in onze lexicon onder het trefwoord gloeilampenverbod.

Tegelijkertijd gaat de ontwikkeling van alternatieven voor de gloeilamp onverminderd door. Gloeilampen kunnen in de toekomst vervangen worden door halogeenlampen, spaarlampen of LED-lampen met schroeffitting.

Lampen24 gebruikt cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.