»»»E14 gloeilampen

E14 gloeilampen


Onze populairste producten binnen deze categorie

23 artikels

Sorteer op:
De E14-gloeilamp, het "kleine zusje" van de grotere E27

De fitting van de E14-gloeilamp heeft een conventionele Edison-schroefdraad met een diameter van 14mm, genoemd naar zijn uitvinder Thomas Alva Edison. De E-fitting van gloeilampen, ook die van het type E14, is een gewone schroeffitting volgens normering DIN 40400. Deze fitting is er niet alleen voor E14-gloeilampen, maar ook voor energiezuinige spaarlampen, 230V-halogeenlampen en LED-lampen. Daardoor zijn er vanaf het jaar 2012 genoeg alternatieven. In dat jaar wordt namelijk het gebruikelijke "peertje" verboden - dus ook de E14-gloeilamp. Al sinds 2009 regelt het gloeilampenverbod van de EU de stapsgewijze afschaffing van gloeilampen die niet tot de hoogste energie-efficiëntieklasse behoren. Na 2012 zal er dan ook geen E14-gloeilamp meer te koop zijn.

Veelvoud aan vormen en kleuren bij de E14-gloeilamp

Hetzij in peervorm, als kaarslamp, bolvormig of met reflector - de E14-gloeilamp is in al deze vormen verkrijgbaar. Ook kopspiegellampen en buislampen zijn er met de handige E14-schroeffitting. Voor speciale toepassingen zoals in lichtslingers, zijn er ook E14-gloeilampen als bonte druppelvormige lampjes. In principe zijn E14-gloeilampen verkrijgbaar met gematteerd of helder glas. Speciale uitvoeringen van E14-gloeilampen zijn bijv. oven- of koelkastlampen.

E14-gloeilampen zijn er voornamelijk in kleinere vermogens (tot 40W). Hun fitting met de aanduiding E14 is naast de E27-fitting de meest gebruikelijke fitting voor gloeilampen.

Bij de consument is de E14-gloeilamp populair om haar bijzonder goede kleurweergave en haar warme, gezellige schijnsel. Wanneer zij niet meer geproduceerd wordt, moeten andere lichtbronnen zoals LED's, halogeenlampen of spaarlampen de E14-gloeilamp vervangen. Deze zijn er inmiddels ook met warm wit licht.

DONKERE DAGEN: 10% extra korting op alles!

Lampen24 gebruikt cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.