»»»G9 spaarlampen

G9 spaarlampen


Onze populairste producten binnen deze categorie

1 artikels

Sorteer op:G9 spaarlamp - het kleintje onder de spaarlampen

De G9 spaarlamp is met haar kleine afmetingen van ca. 5 tot 8 cm de kleinste in de categorie spaarlampen. Al is ze iets groter is dan haar voorbeelden, de G9 halogeenlampen, toch is ze de perfecte lamp voor ranke en compact gebouwde lampen. G9 spaarlampen kun je bijvoorbeeld gebruiken om in kleine designlampen energie te besparen. Deze spaarlampen kunnen als vervanging voor G9 halogeenlampen - die 230V lampen zijn – zonder trafo worden aangesloten op het lichtnet. Vooral met het verbod op gloeilampen in het vooruitzicht is het van belang dat er voor de genoemde 230V halogeenlampen een goed alternatief is. Ook halogeenlampen die niet minimaal energie-efficiëntieklasse C hebben, worden stap voor stap afgeschaft en verboden. De G9 spaarlamp vormt naast de G9 LED-lamp een passende vervanging voor de G9 halogeenlamp.

G9 spaarlamp - een iets andere uitvoering van de kleine halogeenlamp

De G9 spaarlamp is net als de andere spaarlampen een compacte TL-buis met ingebouwd voorschakelapparaat waardoor is de typische spaarlampvorm, de spiraal- of U-buis-vorm, is ontstaan. De traditionele vormen, zoals de gloeilampvorm of de kaarsvorm, zie je vaak terug in de fittingen en de maten van de spaarlamp, terwijl de bijzonder ranke vorm van de oorspronkelijke G9 halogeenlamp moeilijk na te bootsen is. Zo is de G9 spaarlamp uitsluitend in de bekende spiraalvorm of in de U-buis-vorm verkrijgbaar.

Stroom besparen met de G9 spaarlamp

De G9 spaarlamp kan, net als andere spaarlampen, een energiebesparing van 80% opleveren vergeleken met gloeilampen. Daarom is deze lamp met 2-pin fitting voor energiebewuste gebruikers, die design en flexibiliteit niet willen laten vallen, het perfecte alternatief.

Lampen24 gebruikt cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.