Oligo – feel the light!

Met het motto „feel the light“ schrijft de Duitse lampenvervaardiger uit Hennef bij Bonn, de filosofie van de functionele zakelijkheid en een tijdloze vormentaal voor. Dat brengt het bedrijf al snel in het rijtje van de meest gerenommeerde lampenproducenten – zowel nationaal als internationaal. In 1987 werd het bedrijf door Ralf Keferstein opgericht, waarna Oligo hoogwaardige interieurverlichting ontwierp en produceerde. De beste materialen, een excellente verwerking en de grootst mogelijke flexibiliteit kenmerken Oligo-lampen tot op vandaag de dag. Maar niet alleen een mooi uiterlijk en een goede kwaliteit staan bij Oligo hoog in het vaandel, de haptische belevenis speelt bij de ontwikkeling van hun „Made in Germany“ -kwaliteitsproducten een grote rol. 

Bekroonde Oligo-lampen

De ontwerptechnische competentie van Oligo en zijn medewerkers weerspiegelt zich in het grote aantal onderscheidingen. De gerenommeerde Red-dot-award bijvoorbeeld, ontving Oligo tot nog toe wel vier keer: voor „Pull-it I“ in 1997, voor „Prop-Elle“ in 1998, voor „Gatsby Fine“ in 2001 en ten slotte in 2003 voor het railsysteem „Check-in“. Drie van deze vier lampen werden door de Oligo-grondlgeer Keferstein ontwikkeld. Voor de lampen „Boss“ (2007), „Pull-it I“ (1998) en „Check-in“ (2004) ontving Oligo ook nog eens de iF-designaward.

Van interieurverlichting tot winkel -en kantoorverlichting

In het jaar 2011 breidt Oligo zijn assortiment, dat tot dan toe alleen tot interieurverlichting beperkt was, uit met winkel -en kantoorlampen. Daarmee vindt men bij Oligo alles – van afzonderlijke designlampen tot complete verlichtingsoplossingen – op het gebied van verlichting.

Lampen24 gebruikt cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.