Technolumen houdt het Bauhaus-design in leven

Het Bauhaus, de beroemde Duitse Designschool uit de tijd van de Weimar republiek, geniet tot vandaag de dag internationale erkenning. Ze werd in 1919 door Walter Gropius in Weimar opgericht, verhuisde in 1926 naar Dessau en in 1932 naar Berlijn. In 1933 werd de school door de nationaalsocialisten gedwongen te sluiten. Designers die uit deze school zijn voortgekomen zijn onder andere Marianne Brandt, Wilhelm Wagenfeld en Josef Albers. Hun ontwerpen kenmerken zich door hun tijdloze schoonheid. Deze worden vandaag de dag door de firma Tecnolumen gereproduceerd en staan bekend om hun hoge kwaliteit.

Reproductie van de beroemde Wagenfeld-lamp

Tecnolumen bezit het exclusieve recht de beroemde Wagenfeld-lamp uit te geven. De firma is daarmee wereldwijd de enige fabrikant van de Wagenfeld-lamp, die vanwege haar ontstaan ook wel als Bauhaus-lamp bekend staat. Verdere heruitgaven zijn bijvoorbeeld de Bauhaus-theekan van Marianne Brandt, of haar plafondlamp uit het jaar 28/29 van de vorige eeuw.
‘Form follows function’ – de vorm volgt de functie. Het Bremens bedrijf volgt al sinds haar oprichting in 1980 dit Bauhaus-credo en vervaardigt gebruiksvoorwerpen met hoogwaardig design. Elke reproductie wordt genummerd en de authenticiteit wordt bevestigd door de opdruk van een stempel.

Lampen24 gebruikt cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.