»»Fietsverlichting

Fietsverlichting


Onze populairste producten binnen deze categorie

8 artikels

Sorteer op:Fietsverlichting - voorkomt ongelukken en verschaft veiligheid

Goede fietsverlichting draagt in beslissende mate bij aan de veiligheid van de fietser in het verkeer. Aan de ene kant zorgt de juiste fietsverlichting ervoor dat u als fietser zelf goed zicht hebt op de weg of straat. Anderzijds is de verlichting er ook belangrijk voor dat anderen u zien en u zodoende op tijd opgemerkt wordt. Voordat elektrische verlichting ook voor fietsen gemeengoed werd, bestond de fietsverlichting uit kleine olie-, petroleum- of carbidlampen. Intussen wordt ook bij fietsverlichting LED techniek toegepast en hebben LED's de gloei- en halogeenlampen voor een groot deel verdrongen.

Fietsverlichting volgens RVV

De uitvoering van de fietsverlichting is in RVV wettelijk geregeld. Fietsverlichting moet bestaan uit een helder wit of geel licht uitstralende lamp aan de voorkant van de fiets, de zogeheten koplamp, en een helder roodgekleurd licht aan de achterkant, de achterverlichting, Bij het kopen van een fietslamp moet u erop letten dat de onderdelen voldoen aan de minimale eisen.

Fietsverlichting bestaat uit actieve en passieve onderdelen.

Dit betekent enerzijds lampen die zelf licht geven en anderzijds reflectoren, die licht reflecteren. Het niet goed functioneren van actieve fietsverlichting kan, ook overdag, tot een geldboete leiden. Als het donker is, betekent dit dat het voor een fietser verboden is door te rijden zonder de juiste verlichting. Zowel bij de witte koplamp als ook bij het rode achterlicht worden gloei- of halogeenlampen of een of meer LED's toegepast. De stroomvoorziening van deze fietsverlichting wordt door een dynamo verzorgd. Fietsverlichting met batterijen of accu's is evenzeer toegestaan.

Fietsverlichting voor meer veiligheid in het verkeer

Betrouwbare en goede fietsverlichting bestaat uit een naafdynamo, koplamp en achterlicht met LED's en eventueel een lamp als men stilstaat, en de juiste bekabeling. Fietsverlichting met een dynamo is niet alleen betrouwbaarder dan die met batterijen maar ook milieuvriendelijker. Speciale modellen fietsverlichting kunnen zowel met een dynamo als ook met batterijen of accu's van stroom worden voorzien.

Lampen24 gebruikt cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u akkoord met deze cookies.