Gipslampen zijn het helemaal

Gipslampen_750x499pxBij gips denken veel mensen eerder aan een gebroken been na een skivakantie in Oostenrijk dan aan een lichtgevend object voor een fraai interieur. Maar hiermee doen we gips echt te kort. Gips heeft namelijk veel meer in huis, waaronder de gips-armatuur. Gips als materiaal voor een lamp is veelzijdig en heeft een uitstekende prijskwaliteitsverhouding. Wandlampen van gips vormen een verrijking voor iedere woonkamer. Gips-wandlampen zijn er in verschillende vormen en maten en zijn bovendien makkelijk te bewerken.

De voordelen van gipslampen op een rij

The Price is Right (Der Preis ist heiß)

Gipslampen zijn leuke lampen voor een erg leuke prijs. Voor een paar tientjes heb je al een fraai stuk gips met lichtbron aan de muur hangen. En voor ietsje meer zelfs met ingebouwde led’s zodat de lamp op de langere termijn gezien nog goedkoper is dan de gipslamp zonder led.

 

Blogeintrag_Gipsleuchten_Ambiente_1

Uniek design

Gipslampen zijn een leuk gezicht in de woonkamer, hal of slaapkamer. Rechthoekig en strak gestroomlijnd, organisch gevormd, gleuven aan de zijkant of een lamp in de vorm van een kopje koffie; je kunt het zo gek niet bedenken! En nogmaals voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Blogeintrag_Gipsleuchten_2_750x125px

 

Creatief met gips

Blogeintrag_Gipsleuchten_farbige_Tassen_750x250px

Hebben de voordelige prijzen en de vele vormen nog niet genoegd overtuigd? Dan heeft de gipslamp nog een derde voordeel in petto, namelijk de mogelijkheid om een andere kleur aan te nemen. Is wit te saai? Geef de lamp dan gewoon een andere kleur; rood, blauw, groen of wellicht pimpelpaars met een goudrandje? Daar doet dit stuk gips aan de wand helemaal niet moeilijk over! De gipslamp is namelijk gemakkelijk te beschilderen.
Bij alle gipslampen wordt standaard schuurpapier en een setje handschoenen geleverd waarmee je de oppervlakte van de armatuur licht kunt schuren. Vervolgens kun je de lamp in een kleur naar keuze verven. Zodoende kan je de lamp zo uniek en zo bont maken als je zelf maar wenst.

Tip: probeer met tijdloze grijstinten te werken. Bijvoorbeeld een grijze muur met een witte wandlamp, of andersom; een grijze geverfde wandlamp op een witte muur.

 

Bijzondere lichteffecten

De gips-wandlampen blinken uit op het gebied van de lichtpresentatie. Dat doet iedere gipslamp op zijn eigen wijze. En de lampen zetten niet alleen de kamer in een aangenaam licht, zij zorgen tevens voor spectaculaire lichteffecten op de muur.

Blogeintrag_Gipsleuchten_Ambiente_2

Over de auteur

Als verantwoordelijke voor Lampen24.nl (onderdeel van het Duitse Lampenwelt GmbH) ben ik begin 2015 begonnen met bloggen. Als ‘lampenverkoper’ schrijf ik vanzelfsprekend over thema’s rondom verlichting, maar ook over aanverwante thema’s. Naast het geven van tips, hoop ik mijn lezers tevens te vermaken. Feedback is zeker welkom!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.