Steinel lampen: de knappe koppen onder de verlichting

Steinel blinkt uit door een groot assortiment aan buitenlampen met bewegingssensor. Naast de bekende buitenwandlampen, heeft Steinel ook handige huisnummerverlichting, duurzame buitenverlichting op zonne-energie en sensorverlichting voor binnen op de markt gebracht.

Van verwarmingselement voor koffiezetapparaten tot innovatieve sensortechniek voor onder andere buitenlampen, dat is geschiedenis van Steinel in een notendop. Al meer dan vijftig jaar staat Steinel bekend om innovatie en betrouwbare kwaliteit. Door jarenlange ervaring in het produceren van steeds intelligentere bewegingsmelders en sensorlampen, geldt Steinel voor veel mensen als synoniem voor deze producten. Meer dan 300 patenten en octrooien in deze industrie hebben daar een belangrijk “Steineltje” aan bijgedragen.

Huisnummerverlichting van Steinel

De favoriet van de postbode, krantenjongens en andere bezorgers! Handige huisnummerverlichting van Steinel slaat twee vliegen in één klap. Namelijk een goed verlichte voortuin en een goed zichtbaar huisnummer.

Een onderneming vol beweging

In 1957 begon Heinrich Wolfgang Steinel tijdens zijn studie elektrotechniek met het maken van kleine verwarmingselementen voor huishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten en haardrogers (föhns). Na zijn studie richtte hij in het Duitse plaatsje Herzebrock-Clarholz (niet ver van Münster) het naar hem zelf genoemde Steinel Vertrieb GmbH op. Naast kleine verwarmingselementen, begon Steinel vanaf 1980 met de productie hetelucht- en lijmpistolen. Pas in 1987 begon Steinel met het ontwikkelen van bewegingsmelders en verlichting met sensors. 30 jaar later is Steinel koploper op het gebied van lichtsturing en sensortechniek. Steinel blinkt uit door een groot assortiment aan buitenlampen met bewegingssensor. Naast de bekende buitenwandlampen, heeft Steinel ook handige huisnummerverlichting, duurzame buitenverlichting op zonne-energie en sensorverlichting voor binnen op de markt gebracht.

 

Een greep uit de lampenfamilie Steinel:

Steinel heeft een breed arsenaal aan sensorlampen en bewegingsmelders die je zelf kunt aansluiten op een lamp naar keuze. Steinel heeft lampen en sensoren voor verschillende situaties en voor de bevrediging van verschillende behoeftes. Maar één ding verbindt al deze uiteenlopende producten, Steinel zorgt namelijk altijd voor licht op het juiste moment. Maak kennis met zes leden van de familie Steinel:

IS 360-3 – bewegingssensor

LED-plafondlamp RS 16

LED-wandlamp XLED slim

De IS 360-3 – bewegingssensor heeft een detectiehoek van 360° en een bereik van maar liefst 12 meter. Deze sensor is klein maar fijn en houdt dus alles nauwlettend in de gaten. Heb je een wit plafond? Wees gerust, want deze kleine bewegingsmelder is er ook in het wit.

De LED-plafondlamp RS 16 heeft een geïntegreerde bewegingssensor en is voor zowel binnen als buiten te gebruiken.

Het grootste gedeelte van het Steinel assortiment bestaat uit buitenwandlampen, zoals de LED-wandlamp XLED slim. Deze wandlamp voor aan de buitenmuur is zeker slim, maar heeft haar naam aan het Engelse woord voor slank te danken. Deze slanke den houd met een bereik van tot wel 8 meter en een detectiehoek van 160° altijd een oogje in het zijl.

LED-huisnummerverlichting XSolar LH-N

LED-solarlamp XSolar Stand

Sensor-buitenwandlamp L 15

Geen bewegingssensor maar wel op zonne-energie. Deze LED-huisnummerverlichting XSolar LH-N zorgt voor de nodige verlichting aan de voordeur en zorgt er tegelijkertijd voor, dat je huisnummer goed te zien is. Overigens is deze buitenlamp ook te gebruiken als je niet toevallig op nummer 23a woont. Alle cijfers en letters (t/m d.) worden meegeleverd om zelf naar believen op te plakken.

De LED-solarlamp XSolar Stand zit vol met technische snufjes. Zo heeft deze tuinlamp op zonne-energie en met bewegingssensor een ingebouwde kompas om het zonnepaneel perfect op het zuiden (de zonnekant) te kunnen uitrichten. Mocht de zon zich weinig laten zien, zou kunnen in Nederland, dan kan deze Steinel lamp tot wel 50 dagen zonder. En als dat nog niet genoeg is, dan kan de lamp door middel van een USB-kabel (niet bijgeleverd) worden opgeladen. Daarnaast is de LED-solarlamp XSolar Stand in hoogt verstelbaar (3 montagehoogtes) en zorgt zij met een bereik van 5 meter en detectiehoek van 140° voor de nodige verlichting op het moment dat je ’s avonds de voortuin betreedt of oprijdt.

De laatste Steinel lamp in onze voorstellingsronde is de Sensor-buitenwandlamp L 15. Deze wandlamp met sensor heeft een nostalgisch uiterlijk en past dus goed bij een landelijk huis en een landelijke stijl. Alhoewel het design aan vroegere tijden herinnert is deze lamp van Steinel zeker niet van gisteren. Hiervan getuigen een reikwijdte van maar liefst 10 meter en een detectiehoek van 180°. Bij deze lamp wordt dus iedere bezoeker van de voortuin geregistreerd!

 

Over de auteur

Als verantwoordelijke voor Lampen24.nl (onderdeel van het Duitse Lampenwelt GmbH) ben ik begin 2015 begonnen met bloggen. Als ‘lampenverkoper’ schrijf ik vanzelfsprekend over thema’s rondom verlichting, maar ook over aanverwante thema’s. Naast het geven van tips, hoop ik mijn lezers tevens te vermaken. Feedback is zeker welkom!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.