Zonne-energie – Profiteer van de zon als energiebron

De zon beheerst ons leven in grote mate, zij brengt ons leven en doet ons stralen, maar vormt soms ook een gevaar. En hoe ver we technologisch ook mogen zijn, we schijnen geen grip op deze felle planeet te kunnen krijgen. Desalniettemin zijn wij als het hoogst begaafde ras op aarde aardig in staat om de zon in zijn voordeel te benutten.

De energie van de zon is duurzaam en kent vele mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan lampen op zonne-energie. Met zonne-energie kan een verlichtend element aan de tuin worden toegevoegd. Verlichtend, omdat lampen op zonne-energie (de zogenaamde solarlampen) de tuin `s avonds verlichten, maar ook omdat de zon als energiebron de kosten verlicht.

De energie van de zon kan gebruikt worden om de tuin te verlichten, maar bijvoorbeeld ook om mollen op afstand te houden. De kracht en dus de macht van de zon is niet te overschatten.

De energie van de zon kan gebruikt worden om de tuin te verlichten, maar bijvoorbeeld ook om mollen op afstand te houden. De kracht en dus de macht van de zon is niet te overschatten.

 

Is de zon de baas?

Het leven draait om de zon: de Aarde draait elk jaar een rondje om de zon en voor het leven op Aarde is de zon van elementair belang. De zon kan ons maken en breken. De zon geeft ons licht, warmte en zorgt ervoor dat we zomers vrolijk zijn en lekker bruin worden. Toch kan de zon zeer gevaarlijk zijn en ons behoorlijke schade aanbrengen; een verbrande huid veroorzaken, voedsel laten bederven en delen van de aarde doen uitdrogen en daarmee de oogst verpesten. ZONder zon kan het onaangenaam koud worden, dat hoef je mensen in Siberië niet te vertellen. En zonder zon blijft het donker. Dat weten de inwoners van (noordelijk) Scandinavië maar al te goed. De zon heeft dus aanzienlijk veel invloed op het leven op Aarde. Hier kunnen we ook met de huidige technologische ontwikkelingen nog altijd weinig aan veranderen. Wel kunnen we ons tegen de kracht van de zon beschermen, bijvoorbeeld door ons zomers goed in te smeren en genoeg water te drinken. Maar nog veel belangrijker; we kunnen van de zon profiteren! De zon is dus zeker wel de baas, maar aan de andere kant kunnen we effecten van de zon aardig onder controle houden en er verbazingwekkend veel gebruik van maken.

 

Solarleuchten_Lampenwelt_de_Solarkugel_3012502

Een lumineuze tuin op zonne-energie (profiteer van de zon)

Zoals gezegd (is de zon de baas en) kan de mens niet de baas spelen over de zon. Wel kunnen we van de kracht van de zon profiteren. Zo lang als de zon schijnt kunnen we gratis van deze gele bol gebruik maken. Via zonnepanelen zijn we in staat om zonne-energie op te vangen en tijdelijk op te slaan. Deze energie kunnen we dan vervolgens voor andere doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld voor het sfeervol verlichten van de tuin:

Fraaie padverlichting op zonne-energie

Padverlichting op zonne-energie 5522406x_3

Met padverlichting op zonne-energie bespaar je geld en raak je bovendien niet van het padje af!

 

De keuze voor lampen op zonne-energie is een geZONde keuze

Overdag geeft de zon voldoende licht zodat wij normaal ons werk kunnen doen. ’s Winters missen we de zon, maar ’s zomers zijn de dagen soms zo zonovergoten dat we deze proberen uit de weg te gaan. We kunnen de overvloed aan zonneschijn niet helemaal meenemen naar de winter. Wel kunnen we zonne-energie van overdag door middel van oplaadbare batterijen opslaan en deze energie ’s avonds benutten. Voor een paar tientjes koop je al een puike buitenlamp op zonne-energie en geniet je vervolgens ‘gratis’ van de koperen ploert.

ASSISI solar-lamp op zonne-energie in rvs met led-lichtbron 5522252_2

Buitenlampen op zonne-energie zijn sfeervol, betaalbaar en zuinig vanwege led verlichting

 

 

LED-solartafellamp Assisi Sitra 5522460_2

Een doodgewone tafellamp? Schijn bedriegt, want deze tafellamp voor buiten is uitgerust met een zonnepaneel op zijn kap. ’s Avonds straalt dus modern design in de tuin.

 

 

Praktische Solarlamp BALIZAS voor in de tuin, set van 4 stuks 8582081_2

Praktische lichtstaven op zonne-energie kunnen desgewenst in de tuin geprikt worden.

Over de auteur

Als verantwoordelijke voor Lampen24.nl (onderdeel van het Duitse Lampenwelt GmbH) ben ik begin 2015 begonnen met bloggen. Als ‘lampenverkoper’ schrijf ik vanzelfsprekend over thema’s rondom verlichting, maar ook over aanverwante thema’s. Naast het geven van tips, hoop ik mijn lezers tevens te vermaken. Feedback is zeker welkom!

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.