LED op de kosten en het milieu!

De ouderwetse gele peer is nog steeds niet uit. De traditionele gloeilamp schijnt maar geen afscheid te willen nemen uit onze woonkamer. In ieder geval niet helemaal. Ruim honderd jaar heeft het gezellige en energievretende gele peertje de verlichting in onze huizen gedomineerd. In de jaren 70 kreeg de gloeilamp langzaam concurrentie van de traag opstartende spaarlamp en vanaf het jaar 2000 kwamen de halogeenlampen op de markt. Maar de echte revolutie kwam met de LED-verlichting, want LED-verlichting is pas echt zuinig, dus goed voor het milieu en tegelijker voor de eigen portemonnee.

Wat(t) LEDje?

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat LED-verlichting (LED-lampen en/of LED-lichtbronnen) vele voordelen heeft ten opzichten van de ouderwetse gloeilamp. Dit is immers niet de eerste keer dat het thema LED wordt uitgelicht. Toch schijnen heel veel mensen nog niet 100% van deze nieuwere technologie overtuigd te zijn. Vaak wordt beweerd, dat LED-lampen ongezellig koud zouden zijn. Maar dat is niet helemaal waar. De eerste generatie LED-lampen gaf inderdaad tamelijk koud licht. Vandaag de dag zijn er echter veel LED-peertjes op de markt met gezellig warmwit licht van 3000 Kelvin of minder. Dat is dezelfde lichtkleur als de oude vertrouwde gele peer. Dus wat LEDje nog?

24127_NL_LED_Infografik_0124127_NL_LED_Infografik_0224127_NL_LED_Infografik_02 24127_NL_LED_Infografik_03 24127_NL_LED_Infografik_04 24127_NL_LED_Infografik_05LED lampen versus gloeilampenLED verlichting lichtstroom lumenLED lampen warm lichtkwaliteitLED verlichting milieuLED lampen minder co2 uitstoot24127_NL_LED_Infografik_12

Over de auteur

Als verantwoordelijke voor Lampen24.nl (onderdeel van het Duitse Lampenwelt GmbH) ben ik begin 2015 begonnen met bloggen. Als ‘lampenverkoper’ schrijf ik vanzelfsprekend over thema’s rondom verlichting, maar ook over aanverwante thema’s. Naast het geven van tips, hoop ik mijn lezers tevens te vermaken. Feedback is zeker welkom!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.