Stoffen hanglampen Made in Germany hebben geen stoffig imago

Stoffen hanglampen en plafondlampen zijn momenteel zeer in trek. Het eenvoudige en moderne design van deze lampen valt bij velen in goede smaak. En door het rustgevende karakter gaan de stoffen hanglampen goed op in elk interieur. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een kroonluchter, die voornamelijk wordt gekocht om op te vallen. Een mooie lamp geeft een finishing touch aan elke ruimte. En met een stoffen hanglamp wordt elke ruimte in huis een kloppend plaatje. De stoffen hanglampen van onze eigen collectie Lampenwelt zijn exclusief en handgemaakt in Duitsland.

Stoffen hanglampen Made in Germany vallen op door hun rustgevende design

 

De voordelen van onze stoffen hanglampen

Handmade in Germany
Hoogwaardig materiaal
Ruime keuze in kleur
Eenvoudig in hoogte te verstellen
Goede prijs-kwaliteitverhouding

Handmade in Germany

Waar veel lampen tegenwoordig als massaproduct in China of andere productielanden worden geproduceerd, worden onze eigen lampen in Duitsland én met de hand vervaardigd. Hierdoor bent u altijd verzekerd van de Duitse degelijkheid en kwaliteit die te allen tijde gewaarborgd is.

De metalen bezuizing van stoffen hanglampen Made in Germany wordt met Fingerspitzengefühl gemaakt

Het proces van een nieuwe hanglamp start met het vervaardigen van het armatuur. Zorgvuldig wordt het metalen frame met Fingerspitzengefühl gesoldeerd, waarna het stofferen kan beginnen. Het stof maakt de lamp, net als kleren de man maken. Zo ontstaat er stap voor stap een mooie en met liefde gemaakte hanglamp. Zodra er een nieuwe serie klaar is wordt deze naar het magazijn op het Duitse platteland gebracht. Daar wachten de lampen tot ze besteld worden en met hun verschijning de woon- of eetkamer mogen verfraaien.

Stoffen hanglampen made in germany worden met Duitse precisie gemaakt

 

Hoogwaardig materiaal

Zelfs de metalen bevestigingsplaat voor aan het plafond van stoffen hanglampen made in germany is hoogwaardig

De stoffen kappen van onze lampen worden gemaakt van Sits (Engels: Chintz). Sits is een soort katoen dat oorspronkelijk uit India afkomstig is en al in de zeventiende eeuw door de VOC werd verhandeld. Het is een dure en exclusieve stof dat naast de verwerking in interieur vroeger ook voor Friese streekdrachten werd gebruikt. Vanwege de fijne structuur, de evenwichtige verdeling van het licht en het niet snel vervagen van de kleur is het materiaal zeer geschikt als stof voor een lampenkap.

Niet alleen de lampenkappen zijn hoogwaardig, ook de bevestigingsplaten voor aan het plafond zijn van hoogwaardige kwaliteit. Deze platen zijn gemaakt van geborsteld nikkel en kunnen zonder problemen worden aangesloten. Via een of meerdere metalen kabels is de nikkelplaat verbonden aan het armatuur waardoor de lamp in hoogte kan worden versteld (tot 135 cm). De stoffen plafondlampen zijn direct aan de plaat verbonden.

 

Ruime keuze in kleur

Stoffen hanglampen made in germany hebben mooie rustgevende kleuren

Onze stoffen lampenkappen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten wit, beige en bruin. En voor de liefhebbers van meer kleur hebben we ook stoffen kappen gemaakt van vilt. Deze zijn er in de kleuren groen, oranje, paars, blauw en stijlvol grijs. Uiteraard zijn deze ook Made in Germany. Zijn de lampen je toch iets te stoffig? Er zijn nog meer hanglampen!

Over de auteur

Als verantwoordelijke voor Lampen24.nl (onderdeel van het Duitse Lampenwelt GmbH) ben ik begin 2015 begonnen met bloggen. Als ‘lampenverkoper’ schrijf ik vanzelfsprekend over thema’s rondom verlichting, maar ook over aanverwante thema’s. Naast het geven van tips, hoop ik mijn lezers tevens te vermaken. Feedback is zeker welkom!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.