Meubelverlichting - functioneel en esthetisch in elke ruimte.

Meubelverlichting wordt in veel vertrekken van het huis gebruikt: onder de bovenkasten in de keuken, in de huisbibliotheek voor het verlichten van de planken, in de woonkamervitrine om de kostbare verzamelobjecten in het zonnetje te zetten, of in de kledingkast, om je verloren gewaande sokken terug te vinden. In al deze vertrekken zijn meubellampen praktische hulpjes en tegelijk sfeervolle lichtbronnen.

Verschillende soorten meubelverlichting

Meubellampen zijn vanwege de uitgebreide toepassingsmogelijkheden in allerlei variaties verkrijgbaar. De werkbladverlichting wordt voornamelijk toegepast in de keuken, om optimale verlichting van het werkvlak te verkrijgen. Omdat boven het aanrecht vaak kastjes hangen, kan het alleen met meubelverlichting, zoals de werkbladverlichting, afdoende verlicht worden, zodat er veilig gekokkereld kan worden. Bijzonder praktisch te monteren zijn hier ook de vast te kleven LED's, die nauwelijks warmte ontwikkelen en daarom bij uitstek geschikt zijn waar extra veilige meubellampen nodig zijn.

Meubellampen zoals opbouwspots of meubelinbouwlampen zorgen voor buitengewoon sfeervolle, indirecte verlichting. De opbouwspots die op meubels gemonteerd zijn, zetten uw boeken of verzamelobjecten prachtig in het zonnetje en zorgen voor een sfeervolle verlichting in de hele woonkamer. Ook op bijv. vitrines met opaalglas geven meubellampen prachtige effecten.

Minder opvallend, maar minstens zo effectief qua uitstraling zijn meubellampen die in meubels, zoals in het hout, ingebouwd worden. Deze zogenaamde meubelinbouwlampen blijven doordat ze zijn ingebouwd visueel op de achtergrond, maar lichttechnisch hebben zij dezelfde werking als opbouwspots of meubelopbouwlampen.

Veiligheid bij meubelverlichting met het brandpreventiesymbool

Wat men absoluut in acht moet nemen bij de montage van meubellampen is de etikettering op de lampen met het brandpreventiesymbool "M". Dit garandeert een veilige ingebruikname van meubelverlichting, mits deze volgens voorschrift geïnstalleerd wordt.

Meubelopbouwspots zijn bijzonder geschikt voor opvallend verlichte ruimtes, zoals planken, vitrines en kasten. Ze brengen mooie accenten aan. Meubels met meubelopbouwspots zorgen voor een sfeervolle verlichting.

Functioneel licht op maat door meubelopbouwspots

Als je in de keuken aan het werk bent, kun je bijna niet genoeg licht hebben. Hier gebruik je bijv. een scherp mes, een elektrische machine of een hete kookplaat. Veel keukens zijn zo ingericht, dat boven het aanrecht een hangkast aangebracht is. Deze overigens onmisbare bergruimte werpt helaas ook een grote schaduw op het aanrecht. Hier vormen meubelopbouwspots de perfecte oplossing.

De wigvormige opbouwspots passen precies in de hoek tussen de onderzijde van de bovenkasten en de muur en verlichten het aanrecht zoals het hoort: helder, maar niet verblindend. De langwerpige meubelopbouwspots zijn praktisch overal te gebruiken waar zeer gericht licht nodig is.

Bijzonder interessant zijn de energiezuinige meubelopbouwspots, die overal in de woning - indien gewenst - als extra lichtbron kunnen dienen, of voor sfeervolle indirecte verlichting zorgen.

Op een hoge woonkamerkast - vlakbij de muur - kunnen opbouwspots ook dienen als "onzichtbare" uplight, die een behaaglijk licht verspreiden. Kasten met opaalglazen deuren of transparante lameldeuren worden door ingebouwde meubelopbouwspots getransformeerd tot bijzonder artistieke lichtobjecten in exclusief design.


Populaire categorieën


Hanglampen |  Plafondlampen |  Wandlampen |  Vloerlampen |  Tafellampen |  LED-lampen |  Buitenverlichting |  Spots |  Plafondventilatoren |  Kroonluchters
  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Bestel veilig en snel via iDEAL
+31 (0) 50 - 211 0 211

Ma t/m Do 08-18 / Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.