230V-halogeenlampen - schitterend licht op netspanning

230V halogeenlampen vallen net als 12V halogeenlampen op door hun schitterende, kleurechte licht. Met hun kleurweergave van 100 Ra doen 230V halogeenlampen niet onder voor natuurlijk licht. In tegenstelling tot hun tegenhangers op zwakstroom, de 12V halogeenlampen, hebben 230V halogeenlampen geen voorschakeltransformator nodig die de 230V netspanning omzet in 12V zwakstroom. Vergeleken met gloeilampen besparen 230V halogeenlampen met IRC (infra-rood coating) tot 30% energie. Als een soort verbeterde gloeilamp hebben 230V halogeenlampen naast een hoger lichtrendement ook een lichtstroom die gedurende de hele levensduur constant blijft. Bovendien hebben 230V halogeenlampen een langere levensduur. Dit is te verklaren door het feit dat de toevoeging van edelgas aan het gasmengsel in de glazen kolf leidt tot een langere houdbaarheid van de gloeidraad.

Talrijke toepassingsgebieden voor 230V halogeenlampen

Op grond van hun verschillende fittingen en vormen kunnen 230V halogeenlampen zeer veelzijdig worden toegepast. In de woning kunnen de 230V halogeenlampen met een E27- of E14-fitting bij voorbeeld gloeilampen vervangen. Ook de typische reflectorvorm van 230V halogeenlampen is heel gewild voor binnenverlichting. Een ander favoriet toepassingsgebied voor 230V halogeenlampen is de verlichting van kantoren en verkoopruimtes, omdat een goede kleurweergave een grote rol speelt bij winkelverlichting. Op kantoor verspreiden 230V halogeenlampen een motiverende, vriendelijke werkatmosfeer. In de woning worden 230V halogeenlampen vooral gebruikt in kamers waar men dimbaar licht wil hebben om een warme sfeer te kunnen creëren.

De 230V halogeentechniek heeft het mogelijk gemaakt om zeer sterke lichtbronnen te fabriceren. Deze worden dan ook worden toegepast als buislampen in o.a. bouwlampen en schijnwerpers.

Het omgaan met 230V halogeenlampen

Bij het wisselen van 230V halogeenlampen moet u erop letten dat ze niet met blote vingers worden vastgepakt, maar met een schone doek in de fitting gezet worden. Dat zorgt voor een langere levensduur van de 230V halogeenlamp. Anders zouden bij de hoge temperatuur die een brandende 230V halogeenlamp ontwikkelt, de zouten en vetten van de vingers die bij de aanraking overgebracht zijn, inbranden en de levensduur van de lamp verkorten.


Populaire categorieën


Hanglampen |  Plafondlampen |  Wandlampen |  Vloerlampen |  Tafellampen |  LED-lampen |  Buitenverlichting |  Spots |  Plafondventilatoren |  Kroonluchters

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.