Solarverlichting – Tuinverlichting op zonne-energie

Met solar verlichting op zonne-energie heeft u snel en eenvoudig sfeervolle en nuttige tuinverlichting. Binnen de categorie buitenverlichting nemen die lampen een bijzondere positie in. Solarlampen kunnen voordelig en eenvoudig geïnstalleerd worden, en dompelen uw tuin al dezelfde avond in een prachtig licht. Solarlampen zijn onafhankelijk van het elektriciteitsnet. Door een zogeheten fotovoltaïsch proces wordt zonlicht overdag in elektrische energie omgezet en vervolgens in een accu opgeslagen. Als het donker is wordt deze energie als lichtbron voor de solarlamp afgegeven. Zodoende profiteert u ’s avonds en ’s nachts ook nog van de zon. De accu is daarmee het belangrijkste onderdeel van de solarlamp en bepalend voor de lichtduur. Vooral nikkel-metaalhydride-batterijen 's zijn geschikt als accu voor solarlampen (NiMH-accu 's). Deze accu's zijn milieuvriendelijk en de energie-afname is gering. Afhankelijk van de kwaliteit van de accu en het licht van de solar verlichting kan de lamp tussen de 5 en 20 uur licht geven. Meestal worden voor moderne solarlampen energiebesparende LED lampen gebruikt.

Tuinverlichting op zonne-energie heeft veel voordelen

  • Solarlampen zijn niet afhankelijk van het elektriciteitsnet. Er hoeven geen extra kabels gelegd te worden.
  • Door solarlampen kunnen moeilijk bereikbare plaatsen in de tuin zonder al te veel kosten verlicht worden.
  • Solarverlichting kan snel en goedkoop in het huidige verlichtingsconcept geïntegreerd worden.
  • Deze lampen kunnen zonder technische voorkennis geïnstalleerd worden.
  • Solarlampen hebben geen stopcontact nodig. Daardoor kunt u ze naar wens verplaatsen.
  • Solarverlichting is geschikt voor verlichting van vijvers en beekjes.

Mogelijkheden met tuinverlichting op zonne-energie

De mogelijkheden met lampen op zonne-energie zijn steeds uitgebreider geworden. In het begin werd solar verlichting vooral als decoratie gebruikt, maar vandaag de dag zijn er solarlampen voor allerlei doeleinden. Zo dienen solarlampen bijvoorbeeld als straatverlichting. Simpelweg omdat deze aard van verlichting zeer praktisch en onafhankelijk is. Voor in de tuin bij de voordeur is er ook handige solar verlichting met bewegingsmelder. De combinatie van zonne-energie, sensor en daarbij ook nog eens led verlichting, maken deze tuinlampen bijzonder attractief. Deze lampen zijn geschikt voor de verlichting van deuren, trappen en paden in de tuin en verhinderen zodoende vervelende struikelpartijen. Solarlampen zijn er ook als wandlamp, bijvoorbeeld ter verlichting van huisnummers en naambordjes. Dit is vooral voor uw gasten en de postbode erg praktisch. Naast solar verlichting kunt u bij Lampen24.nl ook vijverpompen op zonne-energie kopen.

Led tuinverlichting op zonne-energie

De meeste solarlampen vallen tevens onder de categorie led tuinverlichting. Dus naast het feit dat de solarlamp brand op rekening van de zon, gaat deze lamp dankzij de led technologie ook nog eens zuinig met deze energie om. Dat is vooral handig voor in de herfst en winter, wanneer de zon minder schijnt en er dus minder zonlicht is om de lamp op te laden. Het voordeel is dan dat u langer kunt genieten van „gratis“ verlichting in de tuin. „Gratis“ is het vanaf het moment dat u de solarlamp reeds heeft aangeschaft. De prijs van een buitenlamp op zonne-energie valt overigens reuze mee, voor een paar tientjes heeft u al een leuke of praktische buitenlamp op zonne-energie in uw tuin. Een bijkomend voordeel van de zeer zuinige led tuinverlichting op zonne-energie is dat deze lampen ook nog eens goed voor het milieu zijn.

Sfeervolle tuinverlichting met zonne-energie

In de lente en de zomer is de tuin als het ware een tweede woonkamer. Tenminste als het weer het toelaat. Tijdens zwoele avonden zit men graag ook na zonsondergang met een goed glas wijn in de tuin. Speciaal voor dit soort gezellige avonden zorgen decoratieve solarlampen voor een ideale sfeer in de tuin. Deco tuinverlichting schept gezelligheid door vrolijke kleuren en een fraai design. Voor een leuke prijs is de aanschaf geen groot risico, een goedkoop geintje dus! Denkt u bijvoorbeeld aan een lichtgevende steen als lichtbron, een leuke tuinkabouter of een design steeklamp, alleen op zonne-energie. Voor liefhebbers van spektakel biedt ons assortiment ook lichtkogels die van kleur wisselen. Voor mensen die houden van modern design zijn er moderne solarlampen in de vorm van een staaf. Deze kunt gemakkelijk in de grond gestoken worden op een plek naar keuze ergens in de tuin.

Tuinverlichting op zonne-energie is natuurlijk vooral iets voor in de zomer. Toch kunnen solarlampen de tuin ook in de winter gezellig maken. Vanuit het verwarmde huis wordt de tuin dan ook in het donker zichtbaar. Terwijl u voor het raam staat en naar het slechte weer buiten in de tuin kijkt, is er een vrolijke lichtgevende tuinkabouter die u toelacht en beloofd dat de lente voor de deur staat. Zo kan deco tuinverlichting op zonne-energie een enorme verlichting tijdens de donkere dagen zijn.

Populaire categorieën

Hanglampen |  Plafondlampen |  Wandlampen |  Vloerlampen |  Tafellampen |  LED-lampen |  Buitenverlichting |  Spots |  Plafondventilatoren |  Kroonluchters
  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Bestel veilig en snel via iDEAL
+31 (0) 50 - 211 0 211

Ma t/m Do 08-18 / Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.