Wand uplighters

Filteren en sorteren
Filteren en sorteren 0
Sorteren Populariteit
Kleur
Stijl
Ruimte
Materiaal
Prijs
Toepassen
Merk
Fitting
Ingebouwd LED-licht
Dimbaar
Veiligheidsklasse
Incl. afstandsbediening
Lichtbron inbegrepen
Made in Germany
Lichtkleur (selectie)
LED
Vorm
Incl. schakelaar
Aantal lampen
Op batterijen
In hoogte verstelbaar
Incl. bewegingssensor
Breedte (cm)
Toepassen
Hoogte (cm)
Toepassen
Uitsteeklengte / diepte (cm)
Toepassen
Wattage
Toepassen
85 artikelen
Filter
€ 331,54
€ 164,90
€ 257,73
€ 229,90
€ 298,87
adviesprijs - € 23,00
€ 196,90
adviesprijs - € 23,00
adviesprijs € 219,90
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 138,90
€ 635,25
€ 219,90
€ 149,90
€ 91,90
€ 209,06
adviesprijs - € 23,26
adviesprijs € 232,32
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
adviesprijs - € 23,26
€ 209,06
adviesprijs - € 23,26
adviesprijs € 232,32
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 87,90
€ 168,52
adviesprijs - € 29,76
adviesprijs € 198,28
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 419,87
€ 297,65
€ 542,07
€ 509,90
€ 209,90
Pagina

Wandlampen met naar boven schijnend licht

Een opvallende blikvanger op ooghoogte - en de helderheid in de ruimte wordt ook verbeterd. Klinkt als een krachtige combinatie. En dat is het ook: bij wandlampen met naar boven schijnend licht! De richting waarin het licht wordt uitgestraald onderscheidt deze wandlamp van de vele 'normale’ wandlampen. Wandlampen met naar boven schijnend licht zullen u nooit verblinden. Het licht is namelijk naar de muur gericht.

In deze gids vertellen we u wat deze veranderde lichtrichting bewerkstelligt, waarom een wandlamp met naar boven schijnend licht overal een goede indruk maakt en hoe u moderne verlichtingstechnologie combineert met uw favoriete design.

Zijn er ook LED-wandlampen met naar boven schijnend licht?

uplighter wand

Meestal is de lamp van de wandlamp met naar boven schijnend licht verborgen in de schelp (in welke vorm dan ook). Of er nu een E27- of E14-lichtbron in hoort, een kleine G9-lamp of een R7-staaflamp: uitsluitend de grootte van deze schelp is bepalend. Maar hoe benut ik de voordelen van LED optimaal met zo'n wandlamp? Dat is geen enkel probleem! Dankzij retrofit koopt u eenvoudigweg een geschikte LED-lichtbron voor de fitting van uw wandlamp. Zo eenvoudig begint u met besparen en geniet u van de onderhoudsvrije lampen en de beste lichtkwaliteit. Let echter wel op de afmetingen van de nieuwe lamp - deze moet ook in de schelp passen en mag bijvoorbeeld niet uitsteken.

Als u echter op het punt staat om een nieuwe wandlamp met naar boven schijnend licht te kopen, dan kunt u eigenlijk meteen nadenken over een LED-wandlamp met naar boven schijnend licht. In onze webshop vindt u onder deze benaming ofwel:

  • "normale" wandlampen met naar boven schijnend licht (met fitting), die we echter inclusief een zuinige LED-lichtbron leveren

  • ofwel LED-wandlampen met naar boven schijnend licht met een vast geïnstalleerde LED-plaat

U herkent de vast geïnstalleerde LED-verlichtingstechnologie bijna altijd direct aan het uitzonderlijk dunne design, dat er bijna futuristisch, maar op zijn minst minimalistisch uitziet. "Daar past nooit een gloeilamp in', denkt u bij deze producten. En u hebt helemaal gelijk! De puristische designs zijn eigenlijk alleen mogelijk met compacte LED-technologie en zijn met een "gloeilamp” ondenkbaar.

Wat zijn de voordelen van wandlampen met naar boven schijnend licht en uplighters?

Waarom zijn uplighters eigenlijk zo populair onder de mensen? Daar zijn meerdere redenen voor: dankzij de stekkers kunt u deze eigenlijk overal plaatsen, uplighters zijn eenvoudig te bedienen, maar - hun absolute pluspunt is zeker ook het licht dat ze verspreiden! Uplighters richten het licht op niet-verblindende wijze richting het plafond, in plaats van naar het midden van een ruimte. En als het plafond niet pikzwart is, maar helder van kleur (wit is de beste kleur), dan reflecteer het plafond het licht terug de kamer in. En dit licht verblindt niet, maar heeft een zachte en comfortabele uitwerking. Met dergelijk licht veroorzaken objecten in de ruimte geen slagschaduwen. Eigenlijk zijn er nog maar nauwelijks schaduwen in de kamer.

En wandlampen met naar boven schijnend licht hebben dezelfde uitwerking, maar u installeert deze aan de wand. Ook hun licht is niet naar het plafond, maar naar de wand gericht. De wand reflecteert het licht en zorgt voor een soortgelijk indirect licht in de ruimte, net als de schelp op de kop van de uplighter.

wandlamp uplighter

Zorg bij wandlampen met naar boven schijnend licht voor de beste lichtverdeling voor een wand of plafond in een lichte kleur - anders wordt een groot deel van de lichtsterkte "opgeslokt". Anderzijds is een enkele wandlamp met naar boven schijnend licht toch al niet voldoende voor ruimteverlichting. Deze wordt bijna altijd aangevuld met andere wandlampen en plafondlampen.

Wat zijn binnenshuis nuttige toepassingen voor wandlampen met naar boven schijnend licht?

U loopt de gang in en een terracotta wandlamp met naar boven schijnend licht springt meteen in het oog vanwege het warme licht. Wellicht doet deze u ook nog een beetje terugdenken aan uw laatste vakantie. Het is weliswaar geen vervanging voor een volgende vakantie, maar de lamp verzet misschien wel uw gedachten! U stapt de woonkamer binnen en een exotische wandlamp met naar boven schijnend licht zorgt ervoor dat die spannende romen nog op u licht te wachten! Maar eerst gaan we de keuken in. En misschien wordt u daar verwelkomd door het licht van een eenvoudige, moderne wandlamp met naar boven schijnend licht van gips. Helemaal de trend! Daarnaast ook een sfeervolle lichtbron voor het gezellige avondeten.

Wandlampen met naar boven schijnend licht worden overal gebruikt. Zoals u hebt gelezen, creëert u hiermee behoorlijk wat sfeer. Natuurlijk zijn deze ook zeer geschikt voor verlichting. De lichtopbrengst van alleen wandlampen met naar boven schijnend licht is waarschijnlijk echter niet voldoende om de hele ruimte te verlichten. In plaats daarvan ondersteunen deze de basisverlichting - op een uiterst sfeervolle wijze!

gips wandlamp
wandlamp uplighter
uplighter wandlamp

Hebt u nog een paar vragen? Bijvoorbeeld over de montage of over verschillende stijlen? Over compatibele lichtbronnen of actuele trends? Geen punt! Daar zijn onze experts immers voor. Onze experts zijn telefonisch bereikbaar via het nummer +31 (0)50 - 211 0 211 of  via het contactformulier.

Meer laten zien Minder laten zien

De doorgestreepte prijzen komen overeen met de adviesprijs van de fabrikant.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl. verzendkosten.

© 2024 Lampenwelt GmbH