Nog maar

10% vanaf €99 & 13% vanaf €159 op bijna alles

Tot -70% in alle categorieën

TL-lampen

Filteren en sorteren
Filteren en sorteren 0
Sorteren Populariteit
Wattage
Toepassen
Lichtkleur (selectie)
Dimbaar
Lichtstroom totaal (in lumen)
Energie-efficiëntieklasse
Kleur
Prijs
Toepassen
Merk
Fitting
Soort Lichtbron
LED
Vorm lichtbron
Materiaal
Lengte (cm)
Toepassen
Diameter (cm)
Toepassen
Vergelijkingswaarde (W)
Toepassen
237 artikelen
Filter
€ 76,90
adviesprijs - 19%
adviesprijs € 95,90
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 9,90
adviesprijs - 16%
adviesprijs € 11,90
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 12,90
adviesprijs - 7%
adviesprijs € 13,90
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 6,90
adviesprijs - 12%
adviesprijs € 7,90
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 9,90
€ 14,90
€ 7,90
€ 7,90
€ 9,90
€ 7,90
€ 8,90
€ 8,90
€ 15,90
€ 8,90
€ 7,90
€ 16,90
€ 7,90
€ 17,90
€ 7,90
Pagina

TL buizen

Verlichting van grote oppervlakken in de werkplaats, in de badkamer en op kantoor

Wat zijn TL buizen?

TL buizen (niet, zoals algemeen bekend, "neonbuizen") bevatten inert gas en een kleine hoeveelheid kwik. Een gasontladingsproces, waarbij elektronen door de glazen buis gaan en reageren met de fosforcoating, produceert het licht. TL buizen worden gekenmerkt door een goede lichtopbrengst, een lange levensduur en een goede kleurweergave.

TL buizen worden altijd gebruikt in combinatie met een voorschakelapparaat (gewoonlijk een elektronisch voorschakelapparaat, EVSA). Dit zorgt bijvoorbeeld voor een flikkervrije inschakeling, de flikkervrije werking en de dimbaarheid.

tl buizen

Waar worden TL buizen gebruikt?

Tegenwoordig worden TL buizen vooral gebruikt in de verlichting van bijkeukens. Door de lichtstraling over een groot oppervlak, de efficiëntie en duurzaamheid zijn de lichtbronnen geschikt voor de verlichting van bijv. een kelder, werkplaats, garage of wasruimte. TL buizen worden ook nog altijd gebruikt als spiegelverlichting. Deze worden echter steeds vaker volledig vervangen door LED lampen, zoals het geval is met diverse binnen- en buitenlampen .

In de professionele sector daarentegen worden TL-buizen nog steeds gebruikt voor de verlichting van kantoren en verkoopruimtes, industrie- en tentoonstellingshallen of parkeerterreinen.

fluorescentiebuizen
tl lampen
tl buizen

Drie toepassingen voor TL buizen.

Welke fittingen zijn er voor TL buizen?

Door het veelvuldig gebruik van TL buizen in de residentiële en commerciële sector, zijn er verschillende lengtes en wattages voor TL buizen. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen de buisdiameter en de pinafstand, die gecodeerd zijn in de fitting of sokkel. TL buizen van het type T5/G5- en T8/G13 zijn de meest voorkomende lichtbronnen.

Let bij vervanging goed op de compatibiliteit. Onze klantenservice helpt u hierbij graag: naar het contactformulier. In onze webshop geven we voor alle lampen met TL buizen de passende vervangende lichtbronnen aan, waaronder LED-alternatieven.

led tl buis
tl buizen

Zijn er LED-alternatieven voor TL buizen?

Voor bijna elke TL buis zijn er geschikte, hoogwaardige LED TL buizen. Deze hebben een hoger energierendement en een langere levensduur. Daarnaast worden deze aanbevolen voor vrijwel elk toepassingsgebied. Ook in dit geval is het van essentieel belang de compatibiliteit te controleren van de sokkel, lengte, helderheid (lumen), kleurweergave (Ra) en ook lichtkleur (Kelvin).

Onze experts helpen u graag bij de keuze van de juiste lichtbron: naar het contactformulier.

tl lampen

In welke speciale vormen zijn TL buizen verkrijgbaar?

Voordat de LED, die nagenoeg elke vorm kan aannemen, zijn intrede deed als meest flexibele lichtbron, werden ook TL buizen gebruikt als speciale lichtbronnen. Bekende voorbeelden hiervan zijn ronde keukenlampen of loeplampen. Hierbij omringt de lichtbron het centrale vergrootglas om schaduwvrij licht te geven. Hierbij worden TL buizen met verschillende diameters gebruikt die tot een ring zijn verbogen. Het gebruik van TL buizen in deze vorm is tegenwoordig zeldzaam.

fluorescentiebuizen

Loeplampen zoals deze maken gebruik van gebogen speciale TL-buizen met een G10q-fitting.

tl lampen

Ringvormige TL-buis met G10q-sokkel en een diameter van ca. 22 cm.

Heeft u behoefte aan een goed advies over TL buizen, hun lengte, fitting, helderheid of geschikte LED-alternatieven? Of heeft u een andere vraag over licht en verlichting? Dan helpen onze experts u graag verder: naar het contactformulier.

Meer laten zien Minder laten zien