Nog maar

11% vanaf €109 & 14% vanaf €179 op bijna alles

Tot -60% op indoor & outdoor

Zaklampen

Filteren en sorteren
Filteren en sorteren 0
Sorteren Populariteit
Kleur
Prijs
Toepassen
Lichtstroom totaal (in lumen)
Merk
IP-codering
Dimbaar
Op batterijen
Lichtkleur (selectie)
Met zomer- en winterstand
Ingebouwd LED-licht
Aantal lampen
Zeewaterbestendig
Materiaal
Stijl
In hoogte verstelbaar
Lichtbron inbegrepen
Incl. bewegingssensor
Incl. schakelaar
Ruimte
Lengte (cm)
Toepassen
Diameter (cm)
Toepassen
40 artikelen
Filter
€ 16,90
€ 51,90
€ 41,90
€ 16,90
€ 13,90
€ 9,90
€ 29,90
€ 23,90
€ 61,90

Zaklampen

Functioneel en draagbaar licht

Welke soorten zaklampen zijn er?

De hedendaagse zaklampen of mobiele lichtbronnen over het algemeen zijn niet alleen van een zeer hoog niveau qua lichttechniek, maar bieden ook tal van extra functies. Moderne merkzaklampen zijn niet alleen waterdicht en weerbestendig, maar vaak ook nog eens stoot- en schokbestendig. Dit betekent dat deze alle weersomstandigheden kunnen trotseren en bestand zijn tegen stoten op de grond, rotsen, enz. Andere modellen zijn met een gewicht van ongeveer 100 gram absolute lichtgewichten. De rubberen handgrepen zorgen voor een veilige grip, zelfs onder extreme omstandigheden. Het is ook nuttig als de zaklamp een praktische draaglus heeft waarmee u deze aan uw riem kunt bevestigen.

Zaklampen zijn verkrijgbaar in alle maten en vormen. Bijvoorbeeld als platte zaklamp of als compact formaat met een lengte van slechts ongeveer 10 cm, zodat deze in elk handschoenenkastje of iedere schooltas past. Een andere variant is de campinglantaarn voor het veilig dragen en opstellen.

Zaklamp van Hintz
Zaklamp van Smartwares
Zaklamp van Duracell
Zaklamp van Brennstuhl

Werken zaklampen op een accu of op batterijen?

Zaklampen kunnen zowel met accu's als met batterijen worden gebruikt. Typische batterijen zijn AA of D, maar bijvoorbeeld ook 3LR12 voor platte lampen. Bij elk product staat aangegeven welke batterijen er nodig zijn en vaak kunnen kunt u deze bij de zaklamp kopen.

Uitvoeringen met accu worden ook gebruikt, bijvoorbeeld bij het kamperen. Campinglampen met accu bieden bijzonder veel comfort. Deze zijn alleen via USB op te laden, maar kunnen ook als stroomvoorziening voor smartphones dienen.

Een dynamo-zaklamp (ook wel ‘knijpkat’ genoemd) is onafhankelijk van batterijen of accu. Deze zaklampen hebben een hendel die kinetische energie omzet in elektrische energie. Dit is zeer eenvoudig en deze zaklampen geven altijd licht - zonder de problemen die lege batterijen op het verkeerde moment opleveren.

Wat betekent lumen bij een zaklamp?

Lumen (of lichtstroom) is de helderheid van de lichtbron. Zowel voor woonkamerlampen als voor buitenverlichting en zaklampen.

Omdat moderne zaklampen vaak LEDs als lichtbron gebruiken naast bijvoorbeeld kryptonlampen, is een lange batterijgebruikstijd tot wel 10 uur mogelijk. In het geval van campinglantaarns is dat zelfs tot meer dan 30 uur. Op het gebied van lichtstroom worden bijvoorbeeld ongeveer 300-600 lumen bereikt met hoogwaardige Cree-LEDs. Veel zaklampen zijn ook dimbaar. Afhankelijk van het model kan het lichtbereik enkele honderden meters zijn. Bij veel zaklampen is dit ook regelbaar.

Zaklamp van Duracell

Hebt u behoefte aan goed advies over zaklampen of hebt u een andere vraag over licht en verlichting? Neem dan contact op met onze experts – telefonisch via het nummer +31 (0)50 - 211 0 211 of via het contactformulier.

Meer laten zien Minder laten zien