Industriële verlichting
HALVERLICHTING & INDUSTRIËLE VERLICHTING

Halverlichting voor industriële gebouwen

Industriële verlichting heeft een grote invloed op de productiviteit en veiligheid. Geoptimaliseerde halverlichting maakt de werkplek veiliger en verbetert het welzijn van de werknemers. Bovendien kunnen alle werkprocessen optimaal worden uitgevoerd. Hiervoor worden flikkervrije industriële lampen met een hoge lichtsterkte en een geschikte IP-beschermingsgraad gebruikt, evenals sensoren en DALI-verlichtingsregeling, afhankelijk van de specifieke vereisten.

Duurzaamheid en energie-efficiëntie in industriële verlichting

Ons professionele, toepassingsgerichte verlichtingsontwerp zal ook geavanceerde LED halverlichting voor industriële verlichting aanbevelen. LED industriële verlichting is zuinig en duurzaam en overstappen op LED voor oudere verlichtingssystemen loont op de lange termijn.

Bij het plannen van verlichting houden we onder andere rekening met

  • Juiste opstelling en afstand van de LED armaturen

  • Hoogwaardige afdekkingen voor een laag helderheidsverlies

  • en hoge verblindingsbescherming

  • Interactie met ruimtearchitectuur en reflectie-eigenschappen

Pendelleuchten in Industriehalle

De Duitse Building Energy Act (GEG) en DIN V 18599 stellen duidelijke eisen voor meer duurzaamheid in verlichting. De Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen (DGNB e.V.) beloont lichtregelsystemen in zijn puntensysteem.

Een individuele lichtsturing, bijvoorbeeld met sensorgestuurde industriële armaturen, biedt een bijkomend besparingspotentieel. Anderzijds wordt ook het welzijn van de werknemers verbeterd in de industriële verlichting met armaturen die geschikt zijn voor HCL en die de verlichtingssterkte en kleurtemperatuur aanpassen aan het natuurlijke bioritme.

Arbeiter mit Helm

Wettelijke vereisten voor industriële verlichting

Er zijn ook veel wettelijke vereisten voor industriële verlichting. Deze worden opgesomd in ASR A3.4 en regelen onder andere bepaalde minimale verlichtingsniveaus voor specifieke werkgebieden en verschillende kwaliteiten in halverlichting, zoals de verblindingswaarde.

Goed licht vereist professioneel advies

Onderhoudskosten voor halverlichting

In termen van onderhoudskosten voor industriële verlichting betekenen LED-armaturen een enorme verbetering. Conventionele lichtbronnen zoals compacte fluorescentie- of gasontladingslampen gaan snel kapot, worden geel of beginnen te flikkeren. Onderhoudskosten

1. materiaalkosten voor vervangende lampen en accessoires

2. arbeids- en onderhoudskosten

3. garantiebescherming en -duur

Wartungskosten Kalkulation

LED halverlichting biedt daarentegen tot wel 30 jaar lang onderhoudsvrij licht dankzij de lange levensduur, dat bovendien aanzienlijk energiezuiniger is dankzij een aanzienlijk beter lichtrendement. Onze verlichtingsplanningsservice helpt u bij het kiezen van een effectief en economisch verlichtingssysteem dat is aangepast aan de omstandigheden.

Maak nu kennis met onze producten

Levensduur

LED vs. normal

LED's van hoge kwaliteit hebben een levensduur tot 100.000 bedrijfsuren en zijn tot 90% energiezuiniger dan conventionele gloeilampen. Deze laatste haalden slechts een maximale levensduur van ongeveer 1.000 uur en waren ook gevoelig voor frequent verwisselen.

Leuchtmitteltyp Lebensdauer (in Stunden) Lumen Brenndauer (bei 60 Stunden/Woche)
Gloeilamp 1.000 h 0,3 jaar
Halogeenlamp 2.000 - 4.000 h 0,6 - 1,2 jaar
Spaarlamp 10.000 h 3 jaar
LED lamp 15.000 -100.000 h 5 - 32 jaar
Kwaliteit: Flikkervrij, gelijkmatig, niet-verblindend

Hoge kwaliteit is essentieel voor industriële verlichting. Hoogwaardige LED halverlichting gaat extreem lang mee en is daarom vrijwel onderhoudsvrij. Ze hebben een aanzienlijk lager verbruik, dus kosten worden efficiënt bespaard, en ze zijn flikkervrij, verblindingsvrij en geven homogeen licht.

HCL

Human Centric Lighting (HCL) verwijst naar industriële verlichting die zich aanpast aan het natuurlijke bioritme van mensen en dus van werknemers. Het kleurenspectrum van het licht past zich automatisch aan aan het spectrum van zonlicht: warm wit in de ochtend, koel wit in de middag en licht bij zonsondergang in de avond. Deze nabootsing verbetert het welzijn en de productiviteit van werknemers.

Netwerkverlichting in de industriële sector

DALI en LED halverlichting

DALI is een wijdverspreid, betrouwbaar interface- of bussysteem voor het aansturen van armaturen en harmonieert met moderne LED-technologie. Conventionele lampen werden vaak gedimd via faseaansnijdingsdimmers. In ons verlichtingsontwerp ondersteunen we de integratie van een DALI-systeem met speciale LED-drivers, afhankelijk van de individuele omstandigheden en mogelijkheden. We bieden ook oplossingen voor DALI-besturing via radio en gateways voor communicatie tussen DALI en verschillende slimme gebouwsystemen.

Contactformulier

Voor de gegevens die je via ons contactformulier verstuurt, geldt onze Privacyverklaring.