Nog maar

11% vanaf €109 & 14% vanaf €179

Hot Deals: tot -65% op indoor & outdoor

Vijververlichting, waterlampen

Filteren en sorteren
Filteren en sorteren 0
Sorteren Populariteit
Kleur
Incl. bewegingssensor
Hoogte (cm)
Toepassen
Prijs
Toepassen
Merk
IP-codering
Vorm
Zeewaterbestendig
Veiligheidsklasse
Op batterijen
Lichtkleur (selectie)
Stijl
Incl. afstandsbediening
Fitting
LED
Materiaal
Dimbaar
Ingebouwd LED-licht
Lichtbron inbegrepen
Incl. schakelaar
Smart Home systemen
Lengte (cm)
Toepassen
Breedte (cm)
Toepassen
Wattage
Toepassen
39 artikelen
Filter
€ 198,07
€ 97,51
adviesprijs - € 6,39
adviesprijs € 103,90
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 158,90
€ 299,90
€ 279,90
€ 284,25
adviesprijs - € 31,62
adviesprijs € 315,87
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
adviesprijs - € 20,43
€ 84,90
adviesprijs - € 20,43
adviesprijs € 105,33
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 83,49
€ 197,90
€ 152,47
€ 47,90
€ 279,90
€ 279,90
€ 197,90
€ 49,90
adviesprijs - € 15,99
€ 143,73
adviesprijs - € 15,99
adviesprijs € 159,72
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 105,27
adviesprijs - € 11,71
adviesprijs € 116,98
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 589,90
€ 146,61
€ 479,90
€ 479,90
€ 479,90
€ 589,90
€ 105,27
adviesprijs - € 11,71
adviesprijs € 116,98
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 118,90
€ 90,75
€ 204,90

Vijververlichting en waterlampen: een schitterende ontmoeting van water en licht

Hoe verlicht ik mijn vijver? Met sfeervolle led vijververlichting en led onderwaterlampen. Een vijver is een aangenaam stukje water in de tuin en bovendien een belangrijk element voor het leven. Waarom is een vijver met goede verlichting zo belangrijk?

  • Omdat water voor leven zorgt

  • Omdat mensen behoefte aan licht hebben

  • Omdat genieten leuk moet blijven

 

Water is leven, vooral met onderwaterverlichting!

Een tuin zonder vijver is als een huis zonder badkamer. Dat is natuurlijk niet helemaal een goede vergelijking, maar het maakt wel duidelijk wat voor rol een vijver in de tuin speelt. De badkamer is het verfrissende element in huis, zonder het element water (H2O) kan een mens niet leven. De vijver brengt het leven in de tuin en zorgt tevens voor rust en evenwicht. En dat is al sinds mensenheugenis het geval. Als we een kijkje terug in de geschiedenis nemen, zien we dan vijvers altijd nauw met het leven van de mens verbonden is geweest. Vroeger, toen er nog geen vijververlichting en onderwaterverlichting was, diende vijvers als drinkplaats voor dieren en als berging van water. Bij brand werd het water van de vijver als bluswater gebruikt. Dit is vandaag de dag soms ook nog zo, maar veel meer staat het esthetische aspect van de plas water op de voorgrond. Bekende koningen uit gans Europa lieten fraaie kasteeltuinen met vijvers bouwen om hun rijkdom uit te stralen: vijvers met imposante fonteinen, siervissen en bijzondere waterlelies. Al eeuwen geleden erkende de elite het belang van vijvers. Ook in (grote) steden werden sierlijke wateren aangelegd om het welzijn van de burger te verbeteren. Want juist in de drukke stad kan een park met vijver zeer verademend werken. Mensen hebben gewoonweg behoefte aan water, want water heeft een rustgevend en tegelijkertijd levendig karakter. Sinds de komst van de onderwaterverlichting is het ook mogelijk ’s avonds en ’s nachts van de vijver te genieten en het plasje water niet over het hoofd te zien. Met lumineuze led onderwaterverlichting is een nieuwe generatie verlichting ontstaan. Het voordeel van deze verlichting is samen te vatten onder het begrip duurzaamheid: de lampen zijn zeer zuinig en hoeven bovendien zelden te worden vervangen.

Licht is leven, zeker met vijververlichting!

Net als water heeft de mens ook behoefte aan licht. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat mensen in de winter minder vrolijk zijn en in de lente helemaal opbloeien. Dat is hoofdzakelijk vanwege het licht! Voor een lichtpuntje in een donkere tuin, wat ongeveer de helft van de tijd het geval is, kan sfeervolle vijververlichting zorgen. Het is mogelijk de vijver onderwater te verlichten, zodat u de vissen goed kunt zien, maar u kunt ook lampen aan de vijverkant of aan de wateroppervlakte instaleren. Al deze opties kunnen zeer verlichtend werken. Op warme lente- en zomeravonden wordt het nog aantrekkelijker om langer buiten te blijven en onder het genot van een goed glas wijn de nacht tot dag te maken. Het is genieten geblazen. Maar voordat er genoten kan worden van een sfeervolle tuin met verlichte vijver, moet de vijververlichting aangeschaft en geplaatst worden.

Waar moet ik op letten bij vijververlichting?

  • De juiste IP-Waarde

  • De lichtbron / led verlichting

  • Zonne-energie

  • De sfeer / RGB verlichting (kleur)

  • Het gemak

Een vijver verlichten is een karwei van een hele andere order dan het verlichten van de woonkamer. Hier komt meer bij kijken, het water zorgt voor een spannende uitdaging. Vijververlichting heeft een andere IP-waarde dan binnenverlichting en andere buitenverlichting. Het moge duidelijk zijn de vijverlampen beter beschermd moeten zijn tegen water, zodat er geen kortsluiting door water kan ontstaan. Een IP-waarde van van 65 betekend spuitwaterdicht, de vijverlamp is dan beschermd tegen waterstralen. Met een IP-waarde van 67 is de verlichting beschermd tegen tijdelijke onderdompeling. Dit zijn lampen die in de vijver te gebruiken zijn, maar niet onder water. Onderwaterlampen hebben een IP-waarde van 68, de lamp kan langdurig ondergedompeld worden, hetgeen bij onderwaterverlichting gevraagd is. Bij het kopen van vijververlichting en waterlampen is het verstandig op de prijs te letten. Led verlichting is in de aanschaf weliswaar duurder, op de langere termijn betaalt u echter door de zuinige led techniek minder aan energiekosten. Een ander voordeel van led vijververlichting is de lange levensduur. Hierdoor hoeft u bijna nooit rare caperiolen uit te halen om een lamp in de vijver te vervangen. Led lampen dienen dus ook het gemak. Niet op de laatste plaats staat de sfeer. De vijver moet een sfeervolle aangelegenheid zijn. RGB vijververlichting zorgt voor een kleurrijke vijver. U kunt kiezen voor een kleurrijk lichtspektakel aan de wateroppervlakte, maar ook voor RGB led waterlampen.  

TIP: Maak gebruik van zonne-energie. Lampen op zonne-energie zijn voordelig, omdat u niet voor de energie hoeft te betalen. Mocht u uw vijver liever vanaf de waterkant willen verlichten kunt u ook een kijkje nemen in ons ruime assortiment aan tuinverlichting op zonne-energie. Hier vindt u een grote keuze aan verlichting op zonne-energie die teven goed geprijsd is.

Meer laten zien Minder laten zien