Nog maar

10% vanaf €89 & 13% vanaf €149 op bijna alles

Tot -60% op alle categorieën

Wandfakkels

Filteren en sorteren
Filteren en sorteren 0
Sorteren Populariteit
Kleur
Stijl
Ruimte
Materiaal
Prijs
Toepassen
Merk
Fitting
Dimbaar
Veiligheidsklasse
Incl. schakelaar
Lichtbron inbegrepen
Aantal lampen
Incl. bewegingssensor
Vorm
Incl. afstandsbediening
In hoogte verstelbaar
LED
Breedte (cm)
Toepassen
Wattage
Toepassen
Hoogte (cm)
Toepassen
Uitsteeklengte / diepte (cm)
Toepassen
23 artikelen
Filter
€ 38,90
adviesprijs - 46%
adviesprijs € 72,90
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
adviesprijs - 20%
€ 38,90
adviesprijs - 20%
adviesprijs € 48,90
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 79,90
€ 48,90
adviesprijs - 28%
adviesprijs € 67,90
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 52,90
adviesprijs - 5%
adviesprijs € 55,66
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 178,90
adviesprijs - 37%
€ 28,90
adviesprijs - 37%
adviesprijs € 45,90
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
adviesprijs - 39%
€ 52,90
adviesprijs - 39%
adviesprijs € 86,90
De adviesprijs is de door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs van het product.
€ 99,90
€ 224,90
€ 289,90
€ 294,90
€ 304,90
€ 149,90
€ 174,90
€ 579,90
€ 264,90
€ 244,90
€ 334,90
€ 939,90
€ 424,90
€ 376,11

De wandfakkel:

een reis door de tijd van een middeleeuws kasteel naar een moderne woning

Bij een wandfakkel denkt men graag aan een kalmerend flakkerende echte vlam die licht en warmte verspreidt in een romantisch kasteel - een prachtig beeld dat echter nooit heeft bestaan. Toortsen waren inderdaad een bron van licht en warmte in de middeleeuwen. De plaats waar deze gebruikt werden (koude, bijna onverwarmbare kastelen), was echter niet echt romantisch. Om nog maar te zwijgen van alle roet en rook!

Als er iets echt romantisch is, dan is dat wel de hedendaagse wandfakkel. Prachtig vormgegeven, fantastisch lichtgevend, volledig zonder roet en rook en stijlvol geplaatst in uw comfortabele huis. Klinkt dat modern? Dat is het ook. In deze gids leggen we ook uit hoe u een echt rustieke flair kunt combineren met moderne verlichting en woonkwaliteit.

Zien alle wandfakkels er antiek uit?

Hoewel de roots van de wandfakkel in de middeleeuwen ligt, is deze in de loop der jaren veranderd van een (min of meer) functionele bron van licht en warmte naar een modern woonobject. Dit betekent echter niet dat elke wandfakkel echt modern van ontwerp is.

Rustieke modellen bevatten veel ijzeren onderdelen in roest-look, soms ook met hout. De vormen zijn over het algemeen grover, hoewel versieringen en ornamenten niet zijn uitgesloten, vooral in de middeleeuwse stijl. Wandfakkels die traditioneler van kleur zijn, zoals donkerbruin of zwart, maar al vrij modern van ontwerp, vormen een tussenstap. Een stijlvol inrichtingsidee, bijvoorbeeld ook voor de landelijke stijl. Dan zijn er nog de zeer moderne vertegenwoordigers. Deze hebben de vorm van een abstracte wandtoorts. Het materiaal is verchroomd metaal of helder glazen elementen (naast de lampenkap). Dit materiaal ziet er mooi uit en geeft het licht vorm.

Welke stijl heeft uw voorkeur?

wandfakkel
wandfakkel
wandfakkel
wandfakkel

Zijn wandlampen in fakkelvorm ook verkrijgbaar met een schakelaar?

Zelf met een fakkel zaklamp of kaars rondlopen om de wandfakkels aan te steken zou het meest stijlvol zijn. Tenminste als u een beetje middeleeuwse flair in huis wilt halen. Maar laten we eerlijk zijn: tegenwoordig gaat dat niet meer zo. De schakelaar direct op de wandfakkel is veiliger en veel comfortabeler (en niet te vergeten: eigentijdser).

Uiteraard kunt u de meeste wandfakkels met de gebruikelijke lichtschakelaar in- en uitschakelen. Maar een afzonderlijke schakelaar heeft iets... afzonderlijks. Een lichteiland los van andere lichtbronnen met soms een rustieke, soms een uiterst moderne charme.

Zijn er ook wandfakkels met LED?

Voor degenen die de voorkeur geven aan middeleeuwse flair binnen een rustieke woning, is een wandfakkel met LED op het eerste gezicht het meest niet-rustieke object dat er bestaat. Kijk echter nog een tweede keer. Enerzijds kunt u een stijlvolle LED-kaarslamp in elke wandfakkel met fitting draaien. Dit bespaart niet alleen elektriciteit, maar zorgt ook voor behaaglijk licht (let hierbij op de lichtkleur warmwit). En als smarthome-lamp kan de LED zelfs bepaalde effecten produceren, zoals flakkeren. Dat komt toch vrij dicht bij een echt rustieke wandfakkel, nietwaar?

Anderzijds zijn er wandfakkels met vast geïnstalleerde LED-verlichtingstechnologie. Bij deze varianten zoekt u tevergeefs naar de kaars- of bolvormige lichtbron. Bij deze dunne chroomkleurige behuizing vraagt u zich ook af waar het licht vandaan komt. U merkt het al: deze "wandfakkels" zijn meestal zeer modern qua design. Deze toortsen passen niet noodzakelijkerwijs in de rustieke middeleeuwse stijl, maar in elk geval wel in een moderne woning.

wandfakkel

Welke wandfakkel lijkt op een echte fakkel?

Alleen een echte wandfakkel van hout in een houder van ijzeren ringen en met een echte vlam doet de stijl recht aan? Dat is gelukkig niet waar! Met deze traditionele wandfakkel gaan bij elke rookmelder alle alarmbellen rinkelen. In het geval van een slimme rookmelder verschijnen er allerlei pushberichten op uw mobiele telefoon.

Nu we het toch over smarthomes hebben: een smarthome-lichtbron met flakkerende effecten, die u roodachtig als een echte kaars kunt laten schijnen, heeft wel iets weg van een echte kaars. Als u voor meer antieker model kiest, met een rustieke ijzeren frame (eventueel in roest-look) en misschien wel een beetje bewerkt hout, afgewerkt met een beige glazen lampenkap die de lichtbron verbergt, dan komt de wandfakkel heel dicht bij een "echte" wandfakkel. Alleen dan in een moderne en eigentijdse uitvoering. En uw rookmelder flipt niet!

wandfakkel
Meer laten zien Minder laten zien