tuinverlichting

Bijzondere Tuinlampen Tuinlampen voor de tuin, het terras of het balkon

Tuinverlichting verenigt het nuttige met het aangename. Aan de ene kant zorgen tuinlampen voor veiligheid in het donker. Als de tuin of het terras goed verlicht is dan voorkomt dit vervelende struikelpartijen en houdt dit ongewenste gasten (inbrekers) eerder op afstand. Aan de andere kant zorgen tuinlampen ook voor de nodige sfeer in de tuin of op het balkon. Vind hier onder de tuinlamp die het beste bij u past.


Solar buitenverlichting

Stralende verlichting dankzij de kracht van de zon. Geen kabels meer verleggen en geen hoge stroomkosten meer. Solarlampen zijn eenvoudig te installeren en flexibel in gebruik.

Solar lichtkettingen

Solar lichtkettingen

Solarlampen met bewegingssensor

Solarlampen met bewegingssensor

Solar lichtbollen

Solar lichtbollen

Tipp

Solarlampen houden van de zon. Richt daarom de solarmodule altijd naar het zuiden zodat de batterij goed kan opladen.

Terraslampen

Het balkon en het terras worden in de zomer omgetoverd tot een tweede woonkamer. Sfeervolle tuinlampen mogen daar natuurlijk niet ontbreken. Er is een ruime keuze aan stijlvolle lampen die geschikt zijn voor buitengebruik. Echte concurrentie voor de binnenverlichting!

Lichtslingers

Lichtslingers

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting

Tipp

Om het terras gezellig te verlichten, kan u het beste kiezen voor verlichting met een warmwitte lichtkleur. Wij raden u een kleurtemperatuur van minder dan 3.300 Kelvin aan.

Slimme buitenverlichting

Het huis is al heel lang smart, maar de tuin loopt achter: met de smartphone-app of de afstandsbediening kunt u de tuinverlichting eenvoudig besturen. Kies de juiste lichtkleur voor elke gelegenheid: timen, dimmen of hele lichtscènes maken, alles is mogelijk!

Slimme padverlichting

Slimme padverlichting

Slimme sfeerverlichting

Slimme sfeerverlichting

Slimme buitenwandverlichting

Slimme buitenwandverlichting

Tipp

Buitenverlichting kan eenvoudig smart gemaakt worden door een slimme lichtbron te gebruiken. De rest werkt precies zoals bij de slimme binnenverlichting.

Wandlampen buiten

Moderne wandlampen hullen de paden rondom het huis, terras en balkon in een aangenaam licht. Wandlampen zijn eveneens heel functioneel in het entreegebied, bij de keldertrap of het tuinhuis.

Buitenwandlampen met sensor

Buitenwandlampen met sensor

Huisnummerverlichting

Huisnummer-verlichting

Buitenlampen Up & Down

Buitenlampen Up & Down

Tipp

Buitenwandlampen met bewegingsmelder en schemersensor zijn praktisch omdat het licht alleen gaat branden als het nodig is – goed voor het milieu en de portemonnee.

Planten

Als de bloeiende tuin niet in het donker mag verdwijnen van zodra de schemer valt, is het plaatsen van spots en schijnwerpers een goed idee. Het voordeel van grondspiesen: deze kunnen telkens verschoven worden naar de plaats waar de tuin zich van zijn beste kant laat zien.

Tipp

Bij beschutte en overdekte plaatsen is de beschermingsgraad IP44 voldoende. De lamp is dan spatwaterdicht. Op andere plaatsen kiest u het best voor lampen met een beschermingsgraad van IP55 of hoger.

Padverlichting

Ook als we onze tuin door en door kennen, ziet deze er in het donker toch anders uit. Plotseling zijn er oneffenheden waarover wij -of mensen die op bezoek komen- kunnen struikelen. Om dit te vermijden is het belangrijk om de juiste verlichting te gebruiken.

Sokkellampen

Sokkellampen

Padverlichting met sensor

Padverlichting met sensor

Tipp

Hoe hoger het lichtpunt, hoe groter de verlichte oppervlakte zal zijn. Bij hogere lampen heeft u dus een kleiner aantal nodig.

Stopcontactzuilen

Dankzij de stopcontactzuilen behoren verlengkabels in de tuin tot het verleden. Vast gemonteerd staan ze met meerdere stopcontacten ter beschikking voor grasmachines, radio´s, smartphones en nog veel meer. Stekker erin en aan de slag!

Tipp

Er bestaat ook padverlichting met ingebouwde stopcontacten. Deze zijn dus dubbel praktisch!

Plug&Shine

Mijn eigen verlichtingssysteem voor buiten - helemaal zonder voorkennis mogelijk! Spots of padverlichting uitzoeken, kabels aansluiten, transformator uitkiezen en met smartphone of afstandsbediening bedienen.

Video preview image

FAQ: Veelgestelde vragen over tuinverlichting

Welk materiaal is het beste voor tuinverlichting?

Welke IP-beschermingsgraad moet tuinverlichting hebben?

Wat is het voordeel van tuinverlichting met bewegingssensor?

Hoeveel lumen heeft tuinverlichting nodig?

Wat is beter: tuinverlichting op zonne-energie of elektriciteit?

Welke lichtkleur is het best geschikt voor de tuin?

De doorgestreepte prijzen komen overeen met de adviesprijs van de fabrikant.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl. verzendkosten.

© 2024 Lampenwelt GmbH