Bureaulampen - licht voor het huiselijke bureau

Bureaulampen geven licht om te kunnen lezen, schrijven, huiswerk maken en op de computer te kunnen werken. Dit soort werk is vermoeiend voor de ogen. Een optimale verlichting is hier belangrijk en zinvol. Met een bureaulamp kunt u de verlichting aan uw werkzaamheden aanpassen. Afhankelijk van uw wensen is de bureaulamp flexibel, in hoogte verstelbaar of aan te passen wat betreft lichtsterkte. Bij aankoop van bureaulampen is de kwaliteit belangrijk, daarom moeten bureaulampen bepaalde eigenschappen hebben: de kap van de bureaulamp mag niet heet worden. Bureaulampen moeten stabiel zijn. Verstelbare bureaulampen moeten goed vastgezet worden en in de gewenste positie blijven staan.

Naast de functionele eigenschappen van de bureaulamp is bij aankoop het uiterlijk ook van belang. De bureaulamp moet zowel qua stijl als kleur bij de rest van de inrichting passen. Goede bureaulampen combineren een chique design met de noodzakelijke functies.

Bureaulampen - nuttige hulpmiddelen op kantoor en thuis

Of u thuis aan uw bureau zit of op kantoor bent - een bureaulamp is beslist noodzakelijk. Bij bureauwerk hebben de ogen een belangrijke taak en is goed licht onmisbaar. Een bureaulamp kan zorgen voor helder en toch niet verblindend licht. Zowel op het werk als thuis aan je eigen bureau moet de bureaulamp echter niet de enige verlichting zijn. Bureaulampen zijn slechts een noodzakelijke aanvulling op de basisverlichting. Als het verschil tussen het licht op het bureau en dat van de omgeving te groot is, moeten de ogen zich telkens aanpassen, wat vermoeiend werkt.

De bureaulamp - niet alleen een accessoire, maar ook een werktuig

Een bureaulamp is in veel uitvoeringen en in verschillende vormen, kleuren en stijlen verkrijgbaar. Praktische accessoires zoals flexibele zwenkarm en klemvoorziening zijn zijn bij een bureaulamp altijd mogelijk. Omdat bureaulampen niet alleen qua uiterlijk, maar ook wat prijs betreft in uiteenlopende soorten verkrijgbaar zijn, moet je je afvragen, hoeveel tijd je dagelijks gebruik maakt van de bureaulamp. Een bureaulamp is een decoratief accessoire in uw werkkamer, maar ook een belangrijk hulpmiddel bij uw werk en daarmee van grote betekenis voor uw comfort. Vooral kinderen geven bij de vorm van hun bureaulamp de voorkeur aan kleurige modellen met stripfiguren. Let bij de aankoop van een bureaulamp voor een kinderkamer ook op het vermogen van de lamp en dat de armatuur niet gevaarlijk heet kan worden.

Gericht licht met bureaulampen

De taak van een bureaulamp is om de werkplek, dus uw bureau, van gericht licht te voorzien. Bij het plaatsen of installeren van een bureaulamp moet je er op letten dat zij geen schaduwen werpt. Zo moet bijvoorbeeld een rechtshandig persoon de bureaulamp niet rechts plaatsen, om schaduwvorming te voorkomen.


Populaire categorieën


Hanglampen |  Plafondlampen |  Wandlampen |  Vloerlampen |  Tafellampen |  LED-lampen |  Buitenverlichting |  Spots |  Plafondventilatoren |  Kroonluchters

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.