vintage-lampen m

Vintage lampen

Verlichting in de trendy used-look

De vintagelook is in - en daarmee ook de charme van secondhand die we steeds vaker in interieurs terugzien. Het verschil tussen vintagelampen en een vondst op oma's zolder: Deze lampen zijn daadwerkelijk nieuw. De vintagelampen zijn uitgerust met de allernieuwste LED-technologie en alleen maar bewerkt om er oud en gebruikt uit te zien - met kunstmatig gecreëerde gebruikssporen, zoals afbladderende verf, krassen, roest of patina.


Wat is de charme van vintage?

Vintage chic omhelst alle materialen die een gebruikte look creëren: lak met krassen, diverse metalen variërend van koper tot ijzer met roest en patina of hout met gebruikssporen. Qua kleurstelling zijn zwart en wit even populair als felle kleuren en pasteltinten. En de toepassingsgebieden? Alle leefruimtes: van de woonkamer tot de badkamer, keuken en eetkamer. Maar ook buiten staan vintage lampen heel leuk.


Hanglampen in used-look

Een beetje roest, wat patina of een licht afgebladderde verf. Meer is er niet nodig om de hanglamp een perfecte vintagelook te geven. Dit past perfect bij de industriële stijl.


Plafondlampen in vintage stijl

Als u op zoek bent naar een plafondlamp die past bij 'boho' chic, dan is een model in vintagestijl een uitstekende keuze. Een tikkeltje shabby chic is de uitstekende metgezel van deze trendstijl.


Wandlampen met vintage flair

Wandlampen in vintagelook zorgen voor nostalgie. De charme van het afstruinen van rommelmarkten ligt aan de basis van deze stijl.


It's vintage - met tafellampen

De oude ladekast van de rommelmarkt in combinatie met de nieuwe vintagelamp met LED-technologie. Op die manier smelten oud en modern op stijlvolle wijze samen om de voordelen optimaal te benutten.


Wat is het verschil tussen vintage en retro?

Het verschil zit hem in de gebruikssporen. Bij vintage zijn dit de kernelementen die het object de charme verlenen. Retrolampen zien er daarentegen niet gebruikt of tweedehands uit, maar alsof ze rechtstreeks uit het verleden komen. Bijvoorbeeld een lampenontwerp: Dit kan natuurlijk ook een eerbetoon aan de fifties zijn en tegelijkertijd nog steeds afgebladderde verf hebben. Dan is de creatieve reis terug in de tijd perfect.


Vloerlampen met nostalgische charme

Vloerlampen in vintage stijl zorgen voor een vleugje industriële flair. Een cage-look of een driepootdesign - liefst met wat roest of patina!


vintage lichtbronnen

Een perfecte look met filament

Als het om vintage gaat, dan is de gloeilamp van Edison een must - maar dan in een moderne uitvoering met LED als filamentlamp! Zo creëert u zelfs met een eenvoudig frame een heerlijk pure sfeer.

De doorgestreepte prijzen komen overeen met de adviesprijs van de fabrikant.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl. verzendkosten.

© 2024 Lampenwelt GmbH