solar tuinverlichting

Verlichten met de kracht van de zon Lampen op zonne-energie: zonder kabels & zonder stroom

Met lampen op zonne-energie brengt u nieuwe lichtaccenten in de tuin, op het terras of op het balkon. Deze lampen scheppen een gezellige sfeer en bieden, afhankelijk van het model, ook extra veiligheid. Solarlampen zijn milieubewust en zorgen voor minder elektriciteitskosten. U hoeft geen kabels te leggen en ook niet over technische kennis te beschikken voor de installatie.


Solarlampen zijn praktisch & flexibel Meer licht rondom het huis met solar wandlampen

Verlichting rondom het huis zet niet alleen de voorgevel stijlvol in de spotlight, maar verbetert ook de oriëntatie en verhoogt de veiligheid. Wandlampen op zonne-energie hebben het grote voordeel dat ze geen elektriciteitsaansluiting nodig hebben. Met bewegingsmelders zijn ze nóg duurzamer.

Foto links: Na de montage verspreiden wandlampen op zonne-energie licht op de muren van het huis zonder elektrische installatie.

Foto rechts: Lampen op zonne-energie zijn ook een goede oplossing wanneer er geen stroompunt aanwezig is.


Veilig en stijlvol verlichten op de oprit & in de voortuin Met solarlampen paden mooi verlichten

Tuinpadverlichting op zonne-energie benadrukt of verlicht het tuinpad op een veilige manier. Deze verlichting is ook vaak uitgerust met een bewegingsmelder om de batterijen efficiënt te gebruiken. Materialen zoals aluminium of roestvrij staal maken deze lampen weerbestendig.

Foto links: Veel padverlichting, vooral lampen met een grondspies, worden ook als decoratie gebruikt.

Foto rechts: Goede buitenverlichting op zonne energie met bewegingssensor detecteren bewegingen in een hoek van 120 graden.


Lang leve de grondspies Accenten aanbrengen met spots op zonne-energie

Zet de hoogtepunten in uw tuin in de spotlights met licht – hiervoor zijn spots op zonne-energie uiterst geschikt. Dankzij de grondspies en verstelbare spot is het eenvoudig om de juiste hoek in te stellen. Als er iets verandert, dan kunt u de spot naar behoefte verplaatsen – zonder alles opnieuw te installeren.

Foto links: Verschillende, met elkaar verbonden spots, hebben een gemeenschappelijk zonnepaneel.

Foto rechts: U kunt spots op zonne-energie gemakkelijk met een grondspies in de grond plaatsen.


Ontspan in uw eigen buitenoase Een uitnodigende sfeer met lichtsnoeren op zonne-energie

Met lichtkettingen zorgt u voor sfeer. Omdat vooral in het warme, zonnige seizoen de buitenruimte een tweede huiskamer wordt, absorberen de lichtkettingen overdag voldoende zonne-energie om 's avonds alles gezellig te verlichten.

Foto links: Deze lichtslinger heeft LED lampjes in de vorm van klassieke gloeilampen. Deze hebben uiteraard ook beschermingsklasse IP44.

Foto rechts: Lichtkettingen kunt u overal gebruiken. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.


Lichtaccenten voor een gezellige sfeer Decoratieve verlichting op zonne-energie

Of het nu gaat om een lamp met grondspies, tafeldecoratie of lichtgevende kubussen en bollen: decoratieve lampen maken de tuin, het balkon of het terras individueler en sfeervoller. Lampen op zonne-energie zijn een gemakkelijke manier om het verlichtingsconcept uit te breiden.

Foto links: Oosters, Scandinavisch of minimalistisch: Met decoratieve lampen brengt u buitenshuis mooie accenten aan.

Foto rechts: Geometrische vormen zoals kubussen en bollen zijn lichtgevende, tijdloze klassiekers.


Tips over lampen op zonne-energie

Solarmodule

Waar plaats ik het zonnepaneel het best?

Hoe meer uren zonlicht de solarlamp absorbeert, des te efficiënter het oplaadproces en des te langer de batterij mee gaat. U kunt het zonnepaneel naar het zuiden richten, aangezien de lamp vanuit deze richting de hele dag zonnestralen krijgt. De plaatsing is bijzonder eenvoudig voor lampen met een afzonderlijke zonnemodule.

Solarlampen

Hoe onderhoud ik lampen op zonne-energie?

Via het zonnepaneel wordt zonlicht omgezet in elektrische energie door middel van het fotovoltaïsch effect. Opdat het paneel het zonlicht optimaal kan absorberen en de batterij kan opladen, moet dit altijd vrij zijn van vuil, stof en andere storende factoren zoals bladeren die schaduwen werpen.