Kroonluchters: verzekerd van stralende klasse

Geen type lamp springt zo in het oog als de kroonluchter. Met haar gracieuze gouden armen en luisterrijke ornamentatie heeft deze lamp een aura van zowel luxe als culturele fijnzinnigheid. Hoewel de ambachtelijk vervaardigde klassieke kroonluchters nog steeds mateloos in trek zijn, genieten de meer moderne uitvoeringen momenteel ook grote populariteit. In ons assortiment zijn onder andere klassieke en kristallen opgenomen, waarmee u iedere ruimte van een Bohemiens cachet voorziet, of op een meer ludieke wijze hint naar de tijden van weleer. Door de vele mogelijkheden en uitvoeringen is dit lamptype even veelzijdig te noemen als alle andere binnenverlichting binnen ons assortiment. Is een kroonluchter voor u misschien toch iets te pompeus? Dan is een "normale" hanglamp wellicht meer iets voor u.

Nederland en de kroonluchter

Hoewel de kroonluchter in het algemeen staat voor status, sierlijkheid en uitbundigheid, heeft dit type lamp in ons land van oudsher een meer ingetogen karakter. Een prijzige ornamentatie en het gebruik van kristal werd veelal vermeden, waardoor de nadruk kwam te liggen op praktische kant van deze lamp. In tegenstelling tot de exemplaren die bijvoorbeeld het Paleis van Versailles sieren, werd voor de “Dutch chandelier” vooral koper of goudkleurig metaal gebruikt. Daarnaast bestond de armatuur uit (slechts) vier armen. In de loop van de twintigste eeuw konden goedkope kroonluchters worden geproduceerd en was deze lamp in steeds meer (gewone) huishoudens te bewonderen.

Uiteenlopende soorten en maten

Een kroonluchter biedt vaak een fascinerend lichtspel, omdat er bij deze aan het plafond hangende lamp meestal gebruik gemaakt wordt van veel lichtbronnen en elementen voor lichtbreking (kristalglas, edelstenen of kunststof). Zodoende vormt de kroonluchter een waar kunstwerk, dat waardigheid en elegantie uitstraalt. Vandaag de dag zijn er vele kroonluchters verkrijgbaar, waarvan ons assortiment een duidelijke afspiegeling is. Van design tot antiek, van kristallen tot houten uitvoeringen en van modellen met kap en klassieke, open exemplaren. In onze collectie vind u honderden kroonluchters waardoor u altijd een model zult vinden dat het karakter van uw ruimte kan completeren. Op zoek naar een modieuze stijl? Neem dan een kijkje bij onze Design en stijlkroonluchters. Toch liever een klassiek model vol franje? Onze Florentijnse, of rustieke exemplaren bieden ongetwijfeld uitkomst. Daarnaast zijn er kroonluchters in alle prijsklassen in ons assortiment opgenomen. Zo zijn er goedkope kroonluchters als de zwarte Tuscany, maar ook weelderige, chique varianten zoals de ICE K84 te vinden, waarmee u veel opzien zult baren. Naast deze luxe modellen, is de witte kroonluchter momenteel zeer populair.


Populaire categorieën


Hanglampen |  Plafondlampen |  Wandlampen |  Vloerlampen |  Tafellampen |  LED-lampen |  Buitenverlichting |  Spots |  Plafondventilatoren
  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Bestel veilig en snel via iDEAL
+31 (0) 50 - 211 0 211

Ma t/m Do 08-18 / Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.