Nog maar

11% vanaf €109 & 14% vanaf €179 op bijna alles

Tot -60% op indoor & outdoor

OLED verlichting

Filteren en sorteren
Filteren en sorteren 0
Sorteren Populariteit
Kleur
Prijs
Toepassen
Merk
Vorm
Materiaal
Lichtstroom totaal (in lumen)
Ruimte
Dimmer
Met zomer- en winterstand
Incl. bewegingssensor
LED
Incl. afstandsbediening
Dimbaar
Zeewaterbestendig
Lichtbron inbegrepen
Stijl
Incl. schakelaar
Lichtkleur (selectie)
In hoogte verstelbaar
IP-codering
Hoogte (cm)
Toepassen
15 artikelen
Filter

OLED-lampen:

Waarom er dankzij OLED mogelijk geen licht aan het einde van de tunnel meer is voor puntlichtbronnen

OLED-lampen zijn momenteel de meest innovatieve verlichtingstechnologie. De huidige staat van ontwikkeling: opmerkelijk. Het potentieel van deze verlichtingstechnologie is echter nog veel groter en dat biedt mogelijkheden voor spannende, toekomstige ontwikkelingen.

OLEDs zijn echter voor meer dan alleen verlichting te gebruiken. Sterker nog: in de verlichtingssector zijn deze betrekkelijk nieuw. Op andere gebieden van de technologie is OLED echter al enige tijd ingeburgerd: bij smartphones, tablets en televisies zijn OLED-schermen de schermen van de nieuwe generatie. Displays met OLED-technologie bieden adembenemende, ongekende contrasten en een immens kleurenspectrum. U raadt zeker wel al waar dit het beste opvalt? Inderdaad: in de thuisbioscoop!

Wat zijn OLEDs en OLED-lampen?

OLEDs zijn organische lichtgevende diodes (uit het Engels: organic light emitting diode). Deze zijn samengesteld uit verschillende organische, zeer dunne lagen. Hoe dun die lagen eigenlijk zijn? Ongeveer honderd keer dunner dan een menselijke haar! Daar kunnen zelfs LEDs niet tegenop (en een gloeilamp al helemaal niet).

Wanneer elektriciteit door deze organische lagen stroomt, dan licht het hele oppervlak op. Dit onderscheidt OLEDs van alle andere lichtbronnen, waar de helderheid verhoudingsgewijs op slechts één punt wordt opgewekt. Dergelijke vlakke, homogene lichtbronnen als OLEDs zijn een echte noviteit binnen de verlichting: tot nog toe bestond er geen vergelijkbare technologie. Bovendien zijn OLED-lampen volledig verblindingsvrij. Perfect dus voor de verlichting van ruimtes in huis!

Wat kunnen OLED-lampen zoal?

Behoorlijk veel. Voor elk ruimte in huis. Er zijn talrijke voordelen die de hogere instapprijs rechtvaardigen. Producten van uitstekende fabrikanten zoals OMLED hebben ook het kwaliteitszegel "Made in Germany". En hoe meer OLED-lampen een gevestigde waarde worden als nieuwe lichtbronnen, des te lager de prijs in de toekomst zal zijn. Wilt liever u nog wat langer wachten? Of kiest u ervoor om één van de pioniers te zijn op het gebied van de verlichting van de toekomst?

 • OLED-lampen bieden:

  • Direct na inschakeling vertragingsvrij licht

  • Hoge energie-efficiëntie en dus lage bedrijfskosten

  • Breedstralende woonkamerverlichting, volledig verblindingsvrij

  • Traploze dimbaarheid

  • Compact, nieuw ontwerp

OLED lampen

Andere voordelen, zoals het lage gewicht, spelen momenteel vooral in de multimediabranche een belangrijke rol. Zo zijn OLED-tv's bijzonder licht en dun. Dit is een absoluut voordeel bij wandmontage (en het maakt bovendien eindelijk een einde aan het vervelende gesjouw met tv's zoals in het tijdperk van de beeldbuis-tv's).

OLED-lichtbronnen, die u dankzij een gestandaardiseerde sokkel in de fitting van een normale lamp kunt draaien (zogenoemde retrofits), zijn nog niet verkrijgbaar. Bij de huidige stand van de ontwikkeling is OLED gebonden aan een lamp.

Het beste alternatief voor uw oude gloei-, halogeen- en spaarlampen op dit moment? Zonder enige twijfel de LED-lamp!

Wat is het verschil tussen LED en OLED?

Het grootste verschil tussen LED en OLED is het type lichtbron. LEDs zijn puntvormige lampen (zogenaamde puntlichtbronnen). OLEDs daarentegen verdelen de lichtintensiteit over een oppervlak. OLEDs zijn homogene lichtoppervlakken die eerder "schijnen" dan gloeien. Daarnaast zijn OLEDs verblindingsvrij, omdat de verlichting over het gehele oppervlak verdeeld wordt.

Een ander bijzonder kenmerk is het natuurlijk ogende, witte licht van een OLED. In OLEDs zijn verschillende lichtgevende lagen boven op elkaar aangebracht. Door de vermenging van de afzonderlijke lichtkleuren ontstaat een bijzonder echt ogend, wit licht. Dit bevat een groter kleurenspectrum dan LED-licht. Het resultaat is een verbeterde kleurweergave bij OLED.

Uiteindelijk zijn OLEDs een verdere verbetering van de compactheid waarover LEDs al beschikten. De ontwerpmogelijkheden zijn nu opnieuw aanzienlijk uitgebreid. OLEDs zijn lichtgevende oppervlakken - en daarvoor zijn er legio nieuwe mogelijkheden qua lampendesign.

OLED lampen

Hoe lang gaan OLED-lampen mee?

OLEDs hebben een lange levensduur van maar liefst 30.000 uur, afhankelijk van de verwerking en van het merk. In tegenstelling tot de vaak permanent geïnstalleerde, niet-vervangbare LEDs, kunnen OLED-modules van hoogwaardige merkfabrikanten zoals OMLED wél vervangen worden. Dit betekent dat u de lamp niet hoeft weg te gooien.

OLED lampen
Meer laten zien Minder laten zien