Vloerlampen & staande lampen

Vloerlampen zijn staande lampen die een aanvulling zijn op ieder interieur. Deze lampencategorie vertoont een enorme verscheidenheid van bonte, expressieve creaties tot aan modellen die op subtiele, meer discrete wijze de ruimte completeren. In ons assortiment vindt u vloerlampen in diverse subcategorieën zoals design-vloerlampen, Tiffany vloerlampen en rustieke staande lampen. Daarnaast zij er booglampen waarmee u heerlijk vanuit uw luie stoel in het licht kunt baden. Wilt u een meer huiselijke, gemoedelijke sfeer creëren? Werp dan eens een blik bij onze stoffen vloerlampen of houten modellen. U leest het al. Met vloerlampen kunt u werkelijk iedere ruimte van een bijzonder karakter voorzien.

Veelzijdige vloerlampen

Een bijzonder aspect van een vloerlamp is dat deze eenvoudig te verplaatsen is. Daardoor kunt u de ruimte eenvoudig waar nodig bijlichten. Uplighters zijn een speciaal type vloerlampen, die een fel, maar toch prettig indirect licht in de hele ruimte verspreiden. Zo kunnen ze bij een geringe muurhoogte een uitstekend alternatief zijn voor plafondlampen. Voorzien van een dimmer kunnen deze speciale vloerlampen alle wensen op lichtgebied vervullen; van helder en praktisch werklicht tot sfeervol gedimd licht. Vloerlampen die een uplighter combineren met een zwenkbare en afzonderlijk te schakelen spot (leeslamp), zijn in kleinere huizen optimale multifunctionele lichtbronnen.

Vloerlampen passen overal en kunnen iedere denkbare vorm aannemen: van een puur functionele lichtbron tot een exclusief designobject. Vloerlampen zijn dan ook een voortdurende uitdaging voor de fantasie van innovatieve vormgevers. Als u een fascinerend lichtspel in uw huis effectrijk creëren wilt, dan zal onze uitgebreide collectie van vloerlampen uit creatieve ontwerpstudio's u enorm inspireren.

De stijlvolle Quento, Abuja of Jungle tonen aan dat functionaliteit en stijl bij vloerlampen hand in hand kunnen gaan. Gaat uw voorkeur uit naar een model dat iets minder opzichtig is, maar waarmee u wel een persoonlijk statement maakt? Wat te denken van de minimalistisch vormgegeven Bixo. Deze boogvormige staande lamp maakt gebruik van led-verlichting dat warm wit licht uitstraalt. Eveneens zal de Kerry met haar slanke vormgeving en krullende lichtpanelen in ieder interieur hoge ogen gooien.

Een vloerlamp kopen: waar op te letten?

Wanneer u overweegt om een vloerlamp te kopen, dient u vooral een goed idee te hebben van het gebruik van de lamp. Vloerlampen zijn zowel decoratie als verlichting. Ze zijn flexibel in de ruimte te plaatsen, geven zowel indirecte als directe verlichting en verspreiden een prettig licht. Evenals vele andere vormen van binnenverlichting, zijn vloerlampen verkrijgbaar voor bijvoorbeeld de studeerkamer, de woonkamer of slaapkamer. Onze collectie vloerlampen is zeer uitgebreid om een zo groot mogelijke variatie aan stijlen, ruimtes en meubels te completeren. Bij de individuele lampen vindt u naast de afmetingen en het gebruikte materiaal ook informatie over het energielabel en de compatibiliteit met accessoires. In onze webwinkel vindt u naast staande lampen ook hanglampen, die goed te combineren zijn met vloerlampen.


Populaire categorieën


Hanglampen |  Plafondlampen |  Wandlampen |  Tafellampen |  LED-lampen |  Buitenverlichting |  Spots |  Plafondventilatoren |  Kroonluchters

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.