TIPS
woonkamerverlichting

WOONKAMER VERLICHTING 8 tips voor een gezellige sfeer

De woonkamer is de belangrijkste plaats in je huis of appartement. Hier worden vrienden ontvangen en wordt een groot deel van de vrije tijd doorgebracht. Het spreekt vanzelf dat deze ruimte bijzonder uitnodigend en gezellig moet zijn. Met het juiste verlichtingsconcept, dat afhankelijk van de situatie en de eisen verschillende functies heeft, kan meer comfort worden bereikt. Van klassieke algemene verlichting en verlichtingsconcepten voor leeshoeken tot draagbare decoratieve lampen die geen stopcontact nodig hebben, omvat het assortiment een grote verscheidenheid aan verlichting. Uiteindelijk geldt voor woonkamer verlichting: het zit 'm allemaal in de mix!#1 Hanglampen als eyecatcher boven de leeshoek

In de zithoek kan je met verlichting de juiste sfeer creëren. Liefhebbers van unieke designs zullen kiezen voor een speciale hanglamp die boven de bank hangt en de zithoek prachtig verlicht.

Voor de hanglamp is de woonkamer de pole position - want nergens staat hij meer in de schijnwerpers dan daar. Dat is een goede zaak, want ook wij brengen veel vrije tijd door in de woonkamer op de bank en zijn blij als het interieur harmonie en ontspanning biedt.

Hanglampen zijn er in alle denkbare stijlen, van Scandinavisch tot heel glamoureus! En de designers zorgen ook voor boeiende variatie qua materialen en kleuren. Het is niet ongewoon dat er verschillende modellen op het verlanglijstje komen te staan.


#2 Staande lampen maken de leeshoek perfect

Neem plaats in uw favoriete zetel en lees eindelijk in alle rust een spannend boek. Dat is een mooi einde van de dag. Warme, gezellige verlichting die net helder genoeg is om te lezen, maar niet te fel is om te kunnen ontspannen, speelt hierbij een belangrijke rol.

Passend bij de stijl van je huis of appartement zijn er staande lampen in verschillende stijlen, van scandi tot vintage. En sommige vloerlampen zijn zelfs uitgerust met een extra leeslamp - echt praktisch!

Ook al is de staande lamp de ster van de gezellige leeshoek, hij heeft serieuze concurrentie: een hanglamp boven de fauteuil of een tafellamp op het bijzettafeltje naast de favoriete zetel. Ook deze lampen geven het interieur een stijlupdate met een hoge cosyness-factor!


#3 Tafellampen - ook zonder snoer en om mee te nemen

Niet alle tafellampen zijn hetzelfde. Naast ontwerp, kleur en materiaal verschillen zij ook wat betreft flexibiliteit. Sommige lampen hebben een vaste plaats in de woonkamer en andere lampen kunnen gewoon worden meegenomen als dat nodig is.

Draadloze lampen zijn niet alleen een must-have voor in de tuin of op de camping. Tafellampen met oplaadbare batterijen zijn ook binnenshuis super praktisch. Ze kunnen als een lantaarntje eenvoudig worden meegenomen . En ook qua design zijn dit geweldige blikvangers.

Maar ook een tafellamp met snoer kan flexibel zijn. Trouw aan het motto "Plug in and shine bright", hoef je alleen maar een stopcontact in de buurt te hebben en je favoriete designstuk kan mooi branden op een bijzettafeltje of commode.


#4 Met wandlampen de commode in scène zetten

Wandlampen zien er geweldig uit op een dressoir in de woonkamer. Op ooghoogte geplaatst, geven ze licht aan de stijlvolle meubels en benadrukken ze alle decoratieve details - van de vaas tot de fotokader.

Maar ook naast de leunstoel of boven de bank die aan de muur staat, vervullen wandlampen in de woonkamer een creatief en functioneel doel. In het beste geval schenken ze gezellig, warmwit licht zodat je gemakkelijk kan lezen en de kamer ook nog eens gezellig verlicht wordt.

Omdat wandlampen op ooghoogte worden opgehangen, springen ze direct in het oog. Daar kunnen ze de bewoners elke dag vreugde bereiden. Vaak worden ze ook het gespreksonderwerp als gasten op bezoek komen. Een ingewikkelde installatie is ook niet altijd nodig, want sommige modellen zijn zelfs verkrijgbaar met een stekker voor het stopcontact!


#5 Spots - ideaal voor decoratieve accenten

Richt het licht eenvoudig naar wens op de favoriete it-pieces van het wooninterieur - dit is het eenvoudigst met beweegbare spots. U hoeft ze alleen maar op de juiste plaats te installeren en ze zorgen voor een leuke sfeer.

Spots kunnen niet alleen de muur, maar ook het plafond van de woonkamer mooi verlichten. Woonkamer spots waren vroeger voornamelijk functioneel, maar vandaag de dag zien deze er ook heel stijlvol uit - perfect dus voor de woonkamer!

Spots kunnen alleen gemonteerd worden, maar het is ook heel mooi als je meerdere spots combineert. In dat geval kan het licht in de woonkamer in verschillende richtingen worden gericht - zodat meer gebieden en decoratieve elementen in de kamer kunnen worden uitgelicht.


#6 Wanneer de grenzen vervagen: echte blikvangers!

Een hangende vloerlamp of een staande hanglamp? Deze specialere modellen zijn vaak gespreksonderwerp als er gasten op bezoek komen in de woonkamer van interieurliefhebbers. Design liefhebbers zijn namelijk altijd op zoek zijn naar de nieuwste en origineelste creaties.

Een tafellamp die lijkt te zweven of is het eerder een vloerlamp waarvan het frame de kabel is? Ook een heel bijzondere constellatie: een tafellamp die aan het plafond hangt!

Wie zijn woonkamer een extravagant tintje wilt geven, doet er goed aan om te experimenteren met lampen met originele en nieuwe designs!


#7 Efficiënte verlichting voor een open ruimte

Open ruimtes, waar de woonkamer, eetkamer en keuken één grote, open ruimte vormen, kunnen flexibel en efficiënt worden verlicht met moderne rail- en kabelsystemen. Zo kunt u licht-technisch om de hoek denken en worden zelfs schuine vlakken optimaal van licht voorzien.

Het voordeel hiervan is dat verschillende delen van de open leefruimte kunnen worden verlicht met slechts één stopcontact. Rail- en kabelsystemen kunnen naar hartenlust worden uitgebreid met spots, hanglampen, rails en verbindingsstukken. Flexibeler kan niet!

Rail- en kabelsystemen die met een afstandsbediening, app of spraakbesturing kunnen worden bediend, zijn bijzonder praktisch en modern. Het licht kan vanuit de zetel aan- en uitgeschakeld worden. Ook dimmen en de lichtkleur veranderen gaat vanop de bank. Met deze slimme oplossingen kunnen leuke verlichtingsconcepten worden gecreëerd.


#8 Meer plezier & comfort dankzij slimme woonkamer verlichting

Eenmaal op de sofa is het pure luxe om niet te moeten opstaan om het licht van de woonkamerlamp te dimmen of een andere lichtkleur te kiezen.

Met behulp van de app voor de smartphone is het ook mogelijk om dagelijkse lichtroutines voor verschillende kamers te plannen. Zo gaat 's morgens op een bepaald tijdsstip een universeel wit licht aan, gevolgd door een gezellig warmwit licht in de late namiddag.

Veel slimme woonkamerlampen zijn niet meer alleen via een app of afstandsbediening te bedienen, maar kunnen ook via spraakbesturing worden bediend. Dus na "Schat, kan je me alsjeblieft wat thee uit de keuken brengen" kan je Alexa direct vragen om het licht te dimmen.


FAQ: Veelgestelde vragen over woonkamer verlichting

Hoeveel lumen heb ik nodig voor de lampen in de woonkamer?

Waar moet bijzonder u op letten bij het lichtconcept voor de woonkamer?

Welke verlichting is geschikt voor de woonkamer?

Welke plafondlampen zijn geschikt voor de woonkamer?

Welke lampen kies ik het best voor een kleine woonkamer?

Welke kleurtemperatuur is het best voor de woonkamer?

Teilen Sie Bilder Ihrer Lieblingsleuchte mit dem Hashtag #yeslampenwelt mit uns.

Taggen Sie uns auf Instagram, um Ideen und Inspirationen zu teilen. Ihr Bild könnte hier schon bald zu sehen sein.

De doorgestreepte prijzen komen overeen met de adviesprijs van de fabrikant.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl. verzendkosten.

© 2024 Lampenwelt GmbH